IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Цените на новата Dacia Duster са ясни

Следващото поколение на румънския бестселър ще получи богат избор от двигатели

Остават броени месеци до официалния дебют на третото поколение на кросоувъра Dacia Duster. Моделът ще получи радикално преработен външен вид и технически компоненти, така че производителят възлага големи надежди на тази нова генерация.


Dacia Duster


Известно е, че в основата на новото поколение ще бъде платформата CMF-B на концерна Renault, на която са базирани Sandero и Jogger. Dacia Duster 2024 ще нарасне на размери и ще достигне дължина от 4440 мм, което е с почти 10 см повече от настоящата версия на модела.

Благодарение на това салонът ще стане по-просторен и удобен. Колата ще разполага и с модернизирано интериорно оборудване и ще предлага нови възможности за персонализация.


Dacia Duster


Що се отнася до външния вид на новия кросоувър, той ще стане по-брутален. Каросерия с рязко изразени ръбове, по-мощна предна част, широк атлетичен преден капак, оригинална LED оптика, изразени арки на колелата и големи джанти ще се превърнат в отличителен белег на модела.

Dacia Duster в третото поколение ще използва и нови двигатели от Renault Group. Основната версия ще бъде оборудвана с 1.6-литров бензинов двигател с мощност 140 к.с. Ще има и версии със 105 конски сили 1.0 TCe GLP и със 130 коня от мотор 1.2. Всички, работещи с ръчна скоростна кутия.


Dacia Duster


По-късно ще се появят хибридни опции, базирани на 1.2-литров двигател, които ще са с мощност 120 и 140 к.с. Въпреки многото промени, Dacia Duster ще запази бюджетната цена. Според френското издание Largus цената ще започва от 16 000 евро.

Цената на хибридните опции обаче ще бъде доста по-висока, като ще стартира от 26 000 евро. Ще припомним, че през миналата 2022 година. Duster стана третият най-продаван кросоувър в Европа.


Dacia Duster


0 от 500
  • #15
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Бай Ганьо Вгъзраждан ( преди 11 месеца )
    Бай *** кара само немско и дизел и гласува от САЩ и Испания за Изграждане
  • #14
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Откакто карам кон с каруца, не давам пари за бензин
  • #13
    15 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Откак карам колело нямам никакви проблеми...и съм безкрайно доволен...
  • #12
    37 rate up comment 3 rate down comment
    Аз ( преди 11 месеца )
    Купих си Степуей газ/бензин 100 коня , разход 7.50лв. за 100 км. Пъргав модерен автомобил ! За тези пари ,толкова.Специлистите да си карат премиум каляските и да завиждат.Айде със здраве.
  • #11
    46 rate up comment 0 rate down comment
    mclaranist1 ( преди 11 месеца )
    Как не увряха главите, че Дачия е бюджетна кола за 60% от хората в Европа. Това е кола която има всичко нужно базово, обемен багажник, приличен разход и визия. Ще отговаря на новите еко норми и т.н. Който иска мека тапицерия, 100 асистенса и масажи и компютри, това не е за вас. Тази кола е за практици, за спокойни шофьори искащи нова кола.
  • #10
    11 rate up comment 3 rate down comment
    8ачия ( преди 11 месеца )
    Не си купих Логан на газ, но ако е поне 120к.с. Дъстъра защо не. При цена под 1лв. си е подарък всеки километър. До 40 000лв. мога да дам, след това не си струва парите, има други адекватни решения.
  • #9
    6 rate up comment 27 rate down comment
    заДръстер! ( преди 11 месеца )
    Баш "кола" за заДръстеняци!
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    до#5 ( преди 11 месеца )
    Ти самият не осъзнаваш прочетеното, но обвиняваш другите за същото. От мен да знаеш, че да прочетеш нещо не е достатъчно. Важно е да разбереш написаното, но когато си с празно пространство между ушите, няма как да стане.
  • #7
    17 rate up comment 1 rate down comment
    до#6 ( преди 11 месеца )
    А ти богаташче какво караш? Нов внос, който е бил премиум преди много години, нали!
  • #6
    14 rate up comment 38 rate down comment
    Holi ( преди 11 месеца )
    Кола за бедни.Казах.