IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia готви евтина алтернатива на Opel Astra

Моделът ще се разположи между Sandero и Jogger и ще струва около 20 000 евро

Румънската марка Dacia – част от Renault Group, подготвя нов модел, който ще бъде по-евтина алтернатива на Opel Astra, съобщи Мotor.es. Това ще бъде автомобил, разположен между успешния Sandero и новия Jogger.

 

dacia-sandero-stepway

 

Бъдещият автомобил ще бъде компактен с пет врати, който ще предлага новия, по-модерен имидж на марката с тънки предни фарове, които ще се сливат през лента, заемаща пространството на решетката. 

Ще има по-модерен дизайн отпред и отзад, но няма да е просто издължено и по-ниско Sandero. Малко повече от четирите метра на Sandero и 4,5 м на Jogger оставят място за допълнителен модел между тях, запазвайки позиционирането на всеки един, допълва изданието.

 

dacia-jogger-extreme

 

Новият модел на Dacia се очаква да бъде представен в средата на 2025 г. и да бъде пуснат на пазара през първата половина на 2026-а и на достъпна цена – прознозите са за около 20 000 евро. Очаква се в гамата да има набор от бензинови двигатели, адаптирани да работят на пропан-бутан и електрифицирани, с които ще се покрие стандарта Евро 7.

Румънската компания работи и върху новото поколение на Duster и Bigster, които са най-важните модели в краткосрочен и средносрочен план. 

 

 

0 от 500
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до 2 ( преди 1 година )
    От Китайския москвич, я има, я няма 20 бройки произведени, и те ги изтеглиха всичките за сервизни акции.
  • #6
    0 rate up comment 4 rate down comment
    Хах ( преди 1 година )
    "Достъпна" цена от 40 000 лева. С екстри 60 000 +
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Сандеро ,Клио и Каптюр са на една платформа и еднакви двигатели , но разликата в цената е съответно 6 к и 10 к. , а между Астра15 к. Всеки си преценява. Аз избрах Степуей газ/бензин. Тъпо !
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До номер 1 ( преди 1 година )
    Сиренето от 8 в момента е 18 лв. и пак половината е вода и сухо мляко. Всичко е поне двойно навсякъде. Обедняхме да му се невиди. Че в този ред на мисли Дачките и те са двойни. Искаме не искаме никой не ни пита, просто ни ограбват.
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По-модерният дизайн ще продължава ли да копира фарове и стопове от Волво или вече от Астра?
  • #2
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Бай Х ( преди 1 година )
    Ами като не щете Дачия ей ви го руско/китайският Москвич на цена от около 60 бона и...пей сърце !!!И ще видите кон боб яде ли ???
  • #1
    15 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Достъпен, колко да е достъпен? 40 000 лв., Дачията от 20 000 лв., стана 40 000 лв. И пак си е Дачия.