IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia ще пусне два модела от сегмента на Golf

Въпреки появата на Bigster румънската марка не смята да променя бизнес-модела си

Румънският производител Dacia подготвя пускането на най-големия си кросоувър – Bigster, с който ще навлезе в нов, по-висок ценови сегмент. Какво обаче следва след това за марката? Отговор на този въпрос дава шефът на германското представителство на Dacia – Тило Шмид.


Dacia


„Със сигурност и при Bigster ще запазим ясна дистанция от конкуренцията и ще останем верни на нашия бизнес модел. Това продължава да включва нашата стратегия за нулеви отстъпки. При нас каталожната цена е крайната цена. Целта ни е нашите клиенти да бъдат доволни и да останат лоялни. През последните години колите в сегмент C-SUV бяха на средна цена от около 30 000 евро. Сега офертите са с 10 000 евро нагоре, така че трябва да внимаваме“, коментира Шмид.

Той беше категоричен, че с появата на Bigster през 2025 година марката ще постигне увеличение на продажбите си. След това обаче Dacia ще се съсредоточи върху сегмент C, известен още като Golf, като ще предложи два напълно нови модела в него. Шмид обаче посочи, че все още е много рано да се говори за тях.

„Нашата стратегия е да завладеем C-сегмента и опитът ни с Jogger до момента показва, че сме на прав път. В Германия, например, през януари този модел беше на първо място по продажби в класа си, като изпревари някои традиционно успешни автомобили на други производители“, каза още топ-мениджърът.


0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ниска цена,прилично качество,достъпен автомобил за масите....добра стратегия,тази ниша все още е свободна.
  • #2
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Докато другите си спират малките модели по една или друга причина и се правят на модерни с губещи модели на електричество, Дачия обира клиентелата на голф сегмента и ще си направят много добра печалба. Точно колите от този клас са най-търсени и по-достъпни сравнено със СУВ и по-големите автомобили.
  • #1
    30 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Като започнат все по-малко хора ди се сменят колата, защото то за много не ни е належащо и ще ви се наложи да си припомните какво е то 20% отстъпка много бързо алчни производители.