IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тунинг превръща Dacia Duster от офроудър в спортист

Версията CarPoint Yellow Edition залага на снижено окачване и 20-цолови джанти

Dacia Duster е известен като предложение с добро съотношение цена-качество, като голяма част от собствениците избират най-високото ниво на оборудване Extreme. Германският дилър CarPoint е наясно с това и създава специални версии на румънския SUV, една от които е Duster CarPoint Yellow Edition.


Dacia Duster CarPoint Yellow Edition


Най-очевидната модификация по автомобила са 20-цоловите лети джанти с пет спици, завършени в черно с жълти акценти. По-широките нископрофилни гуми определено ограничават офроуд характеристиките на Duster, като за това полага и значително по-ниското окачване, което го приближава до земята, придавайки му по-спортна стойка.

Цветът на тази версия на Duster също е впечатляващ, като жълто ярко контрастира с черната облицовка около каросерията. В допълнение CarPoint Edition е оборудван с допълнителна защита на предницата,стъпала отстрани и персонализирани двойни изпускателни тръби отзад.


Dacia Duster CarPoint Yellow Edition


И накрая - решетката с новата емблема на Dacia получава жълти акценти, а оборудването включва теглич за ремарке (фиксиран или разглобяем) и допълнителен комплект 16-цолови алуминиеви джанти със зимни или всесезонни гуми.

Промените в салона са по-малко, като те са ограничени до маркови прагове от неръждаема стомана и велурени стелки. Специалното издание се основава на версията Prestige, която се предлага стандартно с 8-инчова Media Nav информационно-развлекателна система, камера с множество изгледи, автоматичен климатроник, отопляеми седалки, круиз-контрол и т.н.


Dacia Duster CarPoint Yellow Edition


Спортно изглеждащият Duster не получава подобрения в производителността, като е изграден на модификацията 1.3 TCe 150 4WD (най-мощната в гамата на модела). При нея 1,3-литровият двигател с турбокомпресор произвежда 150 к.с. и 250 Нм, изпращайки мощността към четирите колела чрез шестстепенна ръчна трансмисия.

Всички тези подобрения увеличават цената на Dacia Duster CarPoint Yellow Edition до 33 390 евро. Клиентите могат да избират и между други цветове, както и различни варианти на задвижване.


Още снимки на преработения Duster - вижте в галерията:

0 от 500