IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изтегля 1,1 млн коли заради риск от катастрофи

Сервизната акция е за Китай и ще засегне Model S, X, 3 и Y

Китайските власти наредиха на автомобилния производител Tesla да извърши масово изтегляне на своите електрически превозни средства, съобщава Beijing Daily Press. Сервизната кампания ще засегне 1 104 622 автомобила.


Tesla


Това са Model 3 и Model Y, произведени в завода на Tesla в Шанхай, а също така Model X и Model S, внесени от САЩ. Всички те са произведени от 12 януари 2019 г. до 24 април 2023 г. Кампанията по изтеглянето им започва на 29 май.

Причината за сервизната акция е работата на системата за възстановяване на енергията или по-скоро липсата на възможност на водача да избере режим за възстановяване. При него моторът работи като като генератор и връща част от енергията към батерията. Рекуперацията се активира чрез натискане на спирачката и отпускане на педала на газта.

Властите в Китай също така считат за опасност липсата на предупреждения за твърде дълго натискане на педала на газта, което може да се окаже случайно. Коригирането на двете функции ще бъде извършено чрез актуализиране на софтуера, което при Tesla става от разстояние.


0 от 500
  • #123
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ти въобще пусна ли си клипа от 26-та минута? Ти май си функционално неграмотен защото колкото по-бързо кара толкова повече време ще трябва да зарежда и на практика ще му отнеме повече време от бургас до софия ако кара бързо и трябва да зарежда повече пъти. Въпросът е че ще кара със 140 150 през цялото време, а ти ако караш дори само със 140 от бургас до софия ще хвърлиш кърпа с партнера. Мога да се обзаложа. Ще прегрее преди да си стигнал и до Пловдив.
  • #122
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Турбо ( преди 10 месеца )
    Много ми беше приятно,но трябва да почивам.Утре по тъмно пътувам за Стара Загора, Хасково, Кърджали едни 600-700 километра без магистрали.
  • #121
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Турбо ( преди 10 месеца )
    Пак неразбрал?Ти верно си функционално неграмотен.Как да се меря с Тесла вдигаща 320 км/ч ти луd ли си?Сравняват се равностойни коли.Празнословието и фурнаджийските номера са в твоя репертоар.Критично мислене може да покаже само професионалист,а не безработен аматьор дрънкаш по форумите.
  • #120
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    В същия клип от 28-мата минута нататък, можеш да гледаш и bmw-тата и поршетата колко са изхарчили до пловдив по магистралата - по половин резервоар и колко им е от него "три минутното" зареждане на бензиностанцията - повече от 30 минути. Или и това е било нагласено?
  • #119
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    Ето ти и линка към видеото че забравих youtu.be/hXRp357Usq4 . Поне 125 км в час дали ще можеш да поддържаш от Бургас до София? А дано ама надали, щом средната ти скорост е 90 км в час!
  • #118
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До турбоантиелектрик ( преди 10 месеца )
    Хайде изгледай този клип, който е на български, като гледаш само около минутка от него след 26-та минута и да разбереш как се чувства ако кара с 125, какво се случва ако съвсем леко докосне газта и до колко ускорява и как е решил да спре да зареди само до 10% но докато разгледат менюто на приложението с някакъв колега се отплеснал и заредил до 20%. Е за колко време пък да е спрял, а?
  • #117
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 115 ( преди 10 месеца )
    Е как така няма да можеш? Нали одеве щеше да минаваш 1000 километра само за 7-8 часа с баничарката, пък сега не можеш? Нали щеше да засичаш колко харчи със 140 км в час а пък сега не можеш. Нали караше по ограничението което е 140 км в час и намаляше само където има знаци по магистралата? Накрая едно голямо празнословене и нищо на среща. Разбра ли сега какво му се казва критично мислене. Опитваш се да разправяш наглед реални неща, но кофти ги комбинираш и те хващам всеки път!
  • #116
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 10 месеца )
    ако някой е навит да се пробва да направи ластик от софия - бургас и бургас - софия със тролей по негов избор и друг с двг букмейкърите да започват да приемат залози но няма желаещи защо ли ми на живо не може да се манипулират резултатите
  • #115
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Турбо ( преди 10 месеца )
    Няма да мога.Това е баничарка,работен кон.Ще намеря равностойна кола,с 70 литров резервоар и пак ще те бия.Къде ще ги вдигнеш 180 км/ч освен в Германия?Условието беше движение с разрешена скорост.Стига с тая мантра зареждане за 15 минути.На 100 квт зарядна ще заредиш само 25 квтч за 15 минути,които няма да ти стигнат за 100 км с такава скорост.
  • #114
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 112 ( преди 10 месеца )
    Ако знаеш как ще ти се зарадват. Направо ще им пиша че ти съгласен да участваш в клипа и да ги разобличиш и тъкмо ще видиш как точно ги нагласят клиповете. Нали така или иначе ще се движите заедно и ще проверим и твоя разход колко е при средна скорост от 140 км в час от софия до бургас, че нещо послъгваш и то повече от нагласените клипове на тесла. Най-добре се мери директно на резервоара от пълно до пълно. За кога ще ти е удобно да им пиша?