IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla изтегля 1,1 млн коли заради риск от катастрофи

Сервизната акция е за Китай и ще засегне Model S, X, 3 и Y

Китайските власти наредиха на автомобилния производител Tesla да извърши масово изтегляне на своите електрически превозни средства, съобщава Beijing Daily Press. Сервизната кампания ще засегне 1 104 622 автомобила.


Tesla


Това са Model 3 и Model Y, произведени в завода на Tesla в Шанхай, а също така Model X и Model S, внесени от САЩ. Всички те са произведени от 12 януари 2019 г. до 24 април 2023 г. Кампанията по изтеглянето им започва на 29 май.

Причината за сервизната акция е работата на системата за възстановяване на енергията или по-скоро липсата на възможност на водача да избере режим за възстановяване. При него моторът работи като като генератор и връща част от енергията към батерията. Рекуперацията се активира чрез натискане на спирачката и отпускане на педала на газта.

Властите в Китай също така считат за опасност липсата на предупреждения за твърде дълго натискане на педала на газта, което може да се окаже случайно. Коригирането на двете функции ще бъде извършено чрез актуализиране на софтуера, което при Tesla става от разстояние.


0 от 500
  • #13
    5 rate up comment 3 rate down comment
    до 5 ( преди 11 месеца )
    Ооо да много е издържано икономически да дадеш 80-100к и нагоре лв за кола вместо 50к и по около 2к на година каско, но да пестиш по 300 лв на година за обслужване и едни 2к лв от гориво. Но само ако имаш гараж за 30-40к лв.
  • #12
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Автомобилът не те предупреждава ако си настъпил натисквателя за ускорение прекалено дълго?! Нещо не ми се струва логично
  • #11
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 11 месеца )
    То не става с гледане на клипчета. Явно седиш само на безплатния WIFI на комшиите. Като ти се вдигне статуса се запознай с някой дето има теслА и ще видиш колко са любезни в сервизите, колко покрива гаранцията и колко струва всичко след като свърши тя. То не става с, аз чух един дето един друг му казал.
  • #10
    0 rate up comment 2 rate down comment
    До 7,8 и 9 ( преди 11 месеца )
    Изгледайте това видео, като намерите някъде безплатен интернет че обикновено не гледате видеа. Това поне е на български и с наум шопов който отиде да си обслужи теслата във фирмения сервиз. https://youtu.be/m79t1yR4KBY на шестата минута можете да видите дали са му отказали нещо по гаранцията и колко му е струвало!
  • #9
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    То не се ремонтира Тесла, хвърля се - освен това поддръжка на автомобил не са само масла и филтри, препоръчвам всеки да си води колата да я гледат отдолу веднъж годишно.
  • #8
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 11 месеца )
    А един дори си взриви Теслата, вместо да я ремонтира.Излязло му по евтино.
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 11 месеца )
    Ти сменяш масла и филтри за двеста лева, даже сигурно по-малко, на кола която не е гаранционна. Я смени нещо на Тесла, която не е в гаранция, за да видиш колко е евтино, че говориш смешки. Да не говорим, че е пълно със собственици на това недоразумение, които се оплакват, че за всякакви глупости им отказват ремонт по гаранция, а по този скейтборд няма нещо, което да струва по-малко от ново Сандеро.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Когато има ла"няна новина, мухите ла"нарки веднага долитат, начело с най-гладната - неканената гостенка.
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Гостенино ( преди 11 месеца )
    Мога да се обзаложа че е 990 000 китайца въобще няма да разбират че са минали сервизна акция на 29 май. На практика нищо в ежедневието им няма да се промени. А ние с тебе и без сервизна акция си ходим минимум веднъж годишно за смяна на масла и филтри в сервиза и не стига че си губим времето но и олекваме финансово
  • #4
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Не разбрах, ще се изтеглят по сервизи или просто собствениците ще натиснат Update ?