IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Двама застреляни в завод на Mercedes

Жертвите са 44-годишни мъже, все още не са ясни подробности

Двама души са загинали при стрелба в завод на автомобилната компания Mercedes-Benz в град Зинделфинген, Южна Германия, където се сглобяват луксозни автомобили, съобщи Bild, като се позова на полицията.

Причините и обстоятелствата около инцидента се изясняват, а говорител на полицията каза пред Deutsche Presse-Agentur, че загиналите са двама 44-годишни мъже.

 

Стрелба в завод на Mercedes-Benz

 

Според Bild службите за спешна помощ са получили сигнали за стрелба в 7:45 сутринта. След това отряд на специалните сили отцепва територията на завода. В резултат нападателят е задържан, а заплаха за живота на служителите на завода вече не е налице, съобщиха от полицията.

Според сайта на Mercedes в завода работят общо 35 000 души, а до фабриката има център за обслужване на клиенти на Mercedes-Benz.

 

Завод на Мерцедес

 

Bild уточнява, че инцидентът е станал във фабрика 56, където се сглобяват автомобили от S-класа. Предприятието беше открито през септември 2020 г. Mercedes инвестира приблизително 730 милиона евро в създаването му.

Компанията нарече Factory 56 „фабриката на бъдещето“. Със стартирането на предприятието Mercedes прогнозира 25% увеличение на производствената ефективност в сравнение с предишното сглобяване на моделите на Mercedes-Benz S-Class.

 

 

0 от 500
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    познах! ( преди 11 месеца )
    още от заглавието ми беше ясно, че това не са немци, а някаква нечистоплътна *** (и се оказах прав) Това може да се припише съвсем спокойно на *** меркел
  • #13
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Между другото всяка седмица има убийства в Германистан от анадолски, арабски, африкански, албански и други подобни арийци. Всяка седмица по няколко пъти. Ето на миналата седмица няколко изнасилвания от такива елементи и 21-годишен сирииец ислямист наръгва 4 младежи във фитнес център, като единият умира, а другите са с опасност за живота. Нека благодарим на Меркел, че ги докара. Затварят църкви и строят все повече джамии. До няколко години се очаква джамиите да станат повече от църквите.
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Познах! Сега чета в немската преса, че убиецът на двамата е 53 годишен турчин. Двамата убити са също турци. Стрелбата става в 7,45 часа на поточната линия, като убиеца е изпразнил целия пълнител на пистолета в двамата. Други работници също турци (винаги съм казвам, че немската автоиндустрия се крепи на китайски части и анадолски дюнерджии) са казали, че е имало спор между тях за политика. Убиецът бил противник на Ердоган, а убитите били негови привърженици. Браво на МБ за служителите!
  • #11
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Предполагам съм и съобщили за съкращения и някой не е издържал.
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Ако беше немец веднага щяха да го съобщят и да му кажат името, адреса и роднините. Когато е от 0рките на танте Меркел дето ги докара от къде ли не, никога не съобщават кой е. Така, че съм почти сигурен, че е с *** венци и си бие челото по 7 пъти на ден в земята и се моли на пед0фил.
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    липсва инфо ( преди 11 месеца )
    Само не разбрах немец ли е стрелял по немци или има намесени *** същества?
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Изневерявали са му и
  • #7
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 11 месеца )
    Работата на конвейер не е за всеки. Хората изтрещяха
  • #6
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Русофобията е доказано психическо заболяване. Така, че върви да се лекуваш!
  • #5
    9 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    "Немците" Серьожа и Володя, избягали в лошия запад, не са се разбрали кому принадлежи Маша, второ поколение "германка".