IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Рекорд по цени за паркиране - 50 евро за 10 минути

Целта на властите в Хага е да се подсигури място по улиците в центъра за местните жители

Европейски град постави световен рекорд за цена на паркиране и той е 50 евро, независимо дали колата е оставена за 10 минути или за цял ден. Решението за драстичното увеличение взе местната власт в нидерландския град Хага, като тарифите ще важат само за паркиране на определен брой улици в центъра на града, които обаче не са малко, съобщи Omroep West.


Най-скъпият паркинг в света


Тарифите са актуални и за Шевенинген - един от осемте района на Хага, който е модерен морски курорт с дълъг пясъчен плаж, популярен за водни спортове като уиндсърф и кайтборд. Пристанището на Шевенинген се използва както за риболов, така и за туризъм.

Именно борбата с големия брой туристи е причината за огромното увеличение на цената за паркиране, след като се натрупаха многобройни оплаквания от жители за липсата на безплатни места за паркиране за тях.

Тарифите от 50 евро са пилотен проект и ще важат точно една година, като местните хора ще могат да паркират безплатно, но само в близост до домовете си.
Кметството на Хага смята, че такава висока такса ще насърчи туристите и жителите на други райони на Хага да оставят колите си на обществени паркинги, където цените са по-ниски. Но обикновено са празни, защото шофьорите предпочитат да оставят колите си в центъра.

 

Най-скъпият паркинг в света-1

 

Повечето местни жители подкрепиха иновацията, но имаше и противници. Собствениците на магазини в центъра смятат, че скъпите паркинги ще навредят на бизнеса им. Те излязоха с предложение да се ограничи времето за паркиране, за да могат хората да пазаруват.

„Ако е необходимо направете паркинг за 15 или 20 минути. Тогава давате възможност на хората бързо да влязат в магазина“, предложи притежателят на магазин за алкохол Фльор Круйт.

 

 

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мерките инправилата са за всички! Но не го засягат равно ...
  • #11
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Tulipaland би и подхождало давайте идеи
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    до #3 ( преди 1 година )
    Как разбра, че съм живял в коптор бе ***? Ако хотелите с 3 звезди са коптори, то тогава наистина съм бил в коптори. Бил съм за една седмица в тази държава и я пообиколих и видях за какво става дума. Ако наистина живееш в тази дупка Нидерландия, която още не може да си измисли правилното име, то искрено те съжалявам.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Драгой ( преди 1 година )
    Добър начин да разкарат колите на туристите, който е много зорлия ще си плати, но няма да са много. Там поне имат алтернатива, оставят колите на далечен паркинг и се придвижват с градския, велосипеди и др. Така центъра е спокоен и без много коли. У нас е неприложимо, защото първо трябва да направят паркинги, има такива на ЦГМ, но не могат да поемат всички коли. Аз се чудя защо на малкото останали терени в центъра и пренаселените квартали никой инвеститор не строи многоетажен паркинг?
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    ели ( преди 1 година )
    по дaлеч като се върнах счупен прозорец и всичко е задигнато вторият път колата я нямаше съставиха ми протокол и казаха ,е ще ми се обадят като намерят крадците -2018 година особено в Милано не парите а гащите те ще задигнат) Всичко това заслужава ли си човек да има кола ако особено живее в голям град ?
  • #7
    1 rate up comment 2 rate down comment
    ели ( преди 1 година )
    Преди години помня във вестниците пишеше,че в Лондон паркирането в центъра ще е платено. Сега не центъра на градовете и в селата центъра им ще започнат .Това е голям бизнес милиони приходи така,че да имаш кола е по голям проблем отколкото да нямаш. От данъците, до поддържанет, таксите по магистралите и паркингите , глобите и стресът - дали ми задигнаха колата от кражба или пaякът когато го оставиш някъде .Помня в Италия в центъра няма място - да намериш е проблем два пъти оставих по доле
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    По реакциите на коментар 4 виждам, че някои сами се определят като четящи само заглавията;)
  • #5
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Искам ( преди 1 година )
    Ето това заслужават и чалгарляците тука - ето такива цени за паркиране
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ето това се казва подвеждащо заглавие - за някои, които само него ще прочетат и после ще разправят "Абе аз разбрах, че в Хага...". А всъщност това е цената за цял ден...
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Пост на гост ( преди 1 година )
    2-ри , в Амстердам е 7,50 на час , а когато беше 4.50/ч за ден се плащаше мисля 28евро, та 50евро за цял ден в Scheveningen сш е далавера . Хага е всичко друго , но не и малък град - все пак е административната столица на Нидерландия. До 1ви- живял си в коптор и даже не си излязъл навън, в истинската Нидерландия. *** е, че повечето сте такива - смятате , че Нидерландия е Хага и Амстердам и то покрай ред лайт. И идея си нямате, че тази *** си е от подобни на вас.