IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Защо страничните огледала не трябва да се прибират на паркинг

В някои ситуации подобно решение помага както на шофьора, така и на колата му

Какво правят повечето собственици на автомобили с огледалата на колите си, оставяйки ги на паркинг? Правилният отговор е „прибират ги“. Всъщност, това се прави от „умната“ електроника, тъй като повечето съвременни превозни средства могат да се похвалят с функция за автоматично сгъване на огледалата.


огледала


В същото време по-голямата част от собствениците на автомобили са убедени, че огледалата за обратно виждане, притиснати към тялото на паркинга, са едва ли не задължителни. Някои експерти обаче са съгласни само наполовина с подобно твърдение.

Когато колата е паркирана успоредно на бордюра на улицата, сгъваемите огледала са благодат. Поне това, което гледа към пътното платно. То е изложено на риск от удар от друго превозно средство, а освен това може да бъде сериозно изцапано. Никой шофьор не обича да бърше засъхналите следи от пътната кал от огледалото?


огледала


Като цяло, когато паркирате успоредно, има смисъл да сгънете огледалата за обратно виждане. Но в случай на паркиране на автомобили една до друга – пред блока, например, или на паркинг, прибирането на огледалата определено влошава положението. И не се притеснявайте, че ако ги оставите да стърчат, ще се върнете и ще откриете, че нещо им се е случило!

Спомнете си поведението си, когато паркирате до кола с неприбрани огледала – какви са вашите действия? Вие маневрирате, оставяйки по-голямо разстояние между вашия автомобил и стоящия до нас, като в крайна сметка трябва да вземете предвид не само размерите на каросерията му, но и изпъкналите елементи - огледала. В допълнение, те са в същото положение и на вашата кола, защото в противен случай няма как да маневрирате безопасно.


огледала


В резултат на това вие сте принудени да поставите своя автомобил малко по-далеч от страната на някой друг - всичко това заради изпъкналите му огледала. И не бързайте да се нервирате на другия шофьор, че е оставил огледалата си разгънати, защото той не само ви принуждава да паркирате по-далеч от него, но и защитава своята кола.

Всичко това е полезно преди всичко от гледна точка на запазването на боята на вратите и калниците. В крайна сметка, когато колите са почти близо една до друга, при слизане отворената врата често удря вратата на съседния автомобил. А от това страда боята, появяват се пукнатини и може да се развие корозия. И когато автомобилите (благодарение на изпъкналите огледала) са паркирани на малко по-дълги интервали отстрани, шансовете колата ви да бъде ожулена сериозно от друг шофьор са значително по-малко.

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Метод на работа ( преди 1 година )
    Явно в алтокомедията влиза шефа (по обяд) и изтърсва примерно "странично огледало" и всички имат 2 часа да напишат най-болното и извратено съчинение разсъждение по темата. Най-окаяното печели публикация на сайта.
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Огледало ( преди 1 година )
    Авторът не е добре с главата. Как плащат за такива глупости.?
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Един от Вас ( преди 1 година )
    Авторът на този коментар следва незабавно да бъде морално умъртвен и щателно освидетелстван!Това,че е безспорен *** не оправдава админа да му предоставя правото да словоблудства.
  • #3
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Изумен ( преди 1 година )
    По голяма тъпотия не бях виждал !!!
  • #2
    10 rate up comment 2 rate down comment
    marinovator ( преди 1 година )
    ... и ако огледалата ви се прибират автоматично след като заключите колата си, може да ги върнете обратно, прилагайки малко повече сила. Разбира се, механизмът ще се счупи, но по-важното е, че вече ще сте защитени завинаги от щети по калници и врати! Слушайте експертите и няма да съжалявате.
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Дрън дрън ( преди 1 година )
    Ярина....