IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen се отказва от сензорните екрани

Германците връщат класическите бутони в автомобилите си

В средата на април Volkswagen представи новия си флагман - големия електрически седан ID.7. Интериорът на прототипа е натъпкан с екрани и сензорни бутони, но сега компанията твърди, че ще се откаже от подобна схема за управление при серийния модел и ще се завърне към класическите бутони, съобщава Autocar.


Volkswagen


Явно идеята за сензорно управление вече не се харесва на един от най-големите автомобилни производители в света. Твърди се, че във Volkswagen са получи смесени отзиви за сензорния интерфейс на прототипа ID.7, който замени обичайните еднофункционални бутони с персонализирани сензорни икони на екрана на медийната система. Затова компанията ще се откаже и от сензорните контроли на волана.

Още през октомври 2022 г. новият главен изпълнителен директор на Volkswagen - Томас Шефер, обяви, че по-голяма част от клиентите искат конвенционалните бутони да бъдат върнати на предната конзола. На концептуалния Volkswagen ID.2all, представен в средата на март 2023 г., вече можете да видите класическите бутони на волана и под сензорния екран.


Volkswagen


По-рано и друг голям производител на автомобили – Hyundai, обеща да запази обичайните бутони, тъй като контролът върху автомобила и неговите системи чрез сензорния екран отвлича вниманието на водача от пътя много повече.


0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Разбира се че ако има бутони, те трябва да са истински, а не тъч, особено по волана. А иначе потвърдихте подозренията ми, че лъжете в заглавието още преди да отворя статията. В крайна сметка след прочитане на статията volkswagen не се отказва от сензорните екрани, а просто не се отказва и от бутоните и двете ще си съществуват паралелно. Кой каквото му е кеф, това да ползва. При наличие на адекватен гласов асистент, като адекватен е ключовата дума, повечето бутони ще се ползват все по-рядко.