IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai разкри първия в света сгъваем автомобилен дисплей

Екранът има няколко режима на работа и се прибира напълно, когато двигателят е изключен

Подразделението Hyundai Mobis, което е част от корейския автомобилен производител, разработи уникален екран за автомобили. Той ще може не само да се прибира, но и да променя размерите си – например, когато е използван за навигация, дисплеят ще става с 2/3 по-голям.


Hyundai дисплей


Ако автомобилът е електрически, по време на зареждане екранът ще се разгъва до максималните си размери, за да може хора в колата да гледат видео. Същото се случва и ако превозното средство е спряло някъде, без двигателят да бъде изключен.

В Hyundai са убедени, че подобна организация на дисплеите става все по-популярна и те трябва да се приближават максимално да смартфоните и дори телевизорите. Технологията на екраните се развива с много бързи темпове, като първа на пазара имаше обикновени монохромни дисплеи, след това се появиха LCD-дисплеи, а напоследък се използва OLED технология, като диагоналът на екрана може да надхвърли 20 инча.


Hyundai дисплей


Създателите на новия вид дисплей от Hyundai Mobis разкриват още, че са работили повече от 2 години над новата технологи. Тя вече е напълно завършена и може да се появи в серийните автомобили на Hyundai (вероятно също на Kia и Genesis). Засега обаче няма информация кога ще се случи това.

В същото време обаче корейците са категорични, че подобна функционалност на дисплея ще увеличи сериозно интереса към автомобилите на марката, като това се отнася особено за младите хора, които с отворени обятия приемат новите технологии.


0 от 500
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Цонко ( преди 1 година )
    Нямам думи, само средни пръсти. А, и да питам нещо - тия технологии епъл (ай***) кога ще ги настигнат !? Самсунг отдавна извади концепция на прозрачен телефон, китайците извадиха прозрачен, гънещ се телефон - буквално фолиото, което другите ползват за протектор беше целия телефон с всичко по него, можеш и около ръката да си го навиеш като гривна ! Виж сега , Хюндай показват нова яка технология, която отново превъзхожда епълските ай*** ,а дори не се бият в гърдите, че са по-напред технологично..
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    мврммрм ( преди 1 година )
    Ами, наскоро тук накъде в коментарите един обясняваше, че няква нова Тойота не му е харесала, защото нямала Епъл Карплей или Андроид Ауто (или и двете), така че това са важните критерии вече. Глей, кво придападане пада и по софтуера и телевизора на Тесла. Мен такива работи ме изнервят, но аз вече съм дърт и нямам нищо против дърпането на смукач и чистенето на карбуратори например.
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    И автомобилните производители започнаха като тия на телефоните - по-голям екран, по не знам си каква камера... Като не могат да добавят нищо смислено и айде да размърдаме малко екрана...