IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai създаде революционни автомобилни гуми

Корейската марка патентова революционни колела, които могат да променят формата си

Службата за патенти и търговски марки на САЩ откри патент на компанията Hyundai, който описва необичаен дизайн на автомобилни колела. Те могат да се огъват навътре или навън, променяйки формата на въздушната камера вътре в гумата.


Hyundai гуми


Изобретението се основава на концепцията за така наречените биметални ленти. Те се състоят от два различни метала, здраво свързани помежду си и които могат да имат еднакви размери при определена температура.

Hyundai иска да използва своеобразните биметални пластини, като електронен контролер прилага ток към биметала, за да го накара да се деформира. Това ще позволи индивидуално наблюдение на налягането в гумите на всяко колело и ще намали честотата на проверките на налягането в гумите.

Налягането на въздуха в стандартната автомобилна гума варира значително, докато шофирате. Поради термичното разширение на въздуха в гумата, налягането може да се увеличи.

Динамичното регулиране на налягането в гумите ще спре този процес, като и ще предпазва гумите от пробиви. Това, според корейците,  ще има положителен ефект върху цялостните характеристики на автомобила.


0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Опааа! Тва с 22-ка дцанта няма ли да е мале мале
  • #4
    4 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До3.Ще ти падне батерията на Теслата,щом и гумите ще топлиш.
  • #3
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    Помпаш с азот и имаш константна температура. Ако ще вкарваш и ток, по-лесно ще е с най-обикновен нагревател около джантата. Лично мнение...
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Съвременната гума е доста сложна комбинация от здравина, издържливост, сцепление, комфорт, нисък шум, ниско съпротивление, поведение при сухо и мокро, предлазване от аквапланинг и дори екология, като същевременно ги предлага с много проста конструкция. Единственото, което трябва да преглътнем, е да проверяваме налягането от време на време. Почти невъзможно е такова изобретение да се революционизира.
  • #1
    7 rate up comment 8 rate down comment
    popa ot razgrad ( преди 1 година )
    тези гуми биха били много ефективни ако колите се движеха само по права линия...не искам и да си помисля какво би станало ако кола с тия гуми влезе в завой със скорост над 50 км/ч...