IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарна Mazda RX-7 от „Бързи и яростни“ се продава

За култовия автомобил се очаква цената да достигне 250 000 долара

Тунингованата спортна кола Mazda RX-7 от филмовата сага „Бързи и яростни“ ще бъде продадена на търг на Mecum след месец в САЩ, като се очаква цената да достигне 250 000 долара. Има пълен пакет документи, които потвърждават автентичността на машината.

 

Mazda RX-7

 

Автомобилът е подготвен от специалиста Еди Пол за Universal Studios специално за снимките на култовата филмова поредица - едно от петте копия на спортния автомобил, заснет в първата част (2001 г.) като колата на героя на Вин Дизел - Доминик Торето. Освен това Mazda RX-7 е включена и във втория филм през 2003 г., но с различен дизайн.

Механично Mazda RX-7 повтаря стандартната версия, оборудвана с 1,3-литров двигател, чиято мощност достига 260 к.с. и е комбиниран с 5-степенна механична скоростна кутия.

 

Mazda RX-7-4

 

В допълнение към боята Kolor Ultra Orange Pearl и окраската за улични състезания, колата има модификации Versus, преден капак J-Spec, фарове за мъгла Cat 2 и 18-инчови джанти Motegi Ro_Ja, черни и червени седалки Sparco и гама интериор аксесоари.

Това е „истинско произведение на изкуството“ с монтирана огнехвъргачка, но в реалния живот това е забранена модификация за движение по пътищата.

 

Mazda RX-7-1

 

Във филма главният герой внимателно пребоядиса колата на улицата, за да я скрие от полицията, а по-късно в кулминационната сцена не успява да победи Брайън О'Конър в неговия RX-7 и губи състезанието.

Благодарение на своята скорост и спортни възможности, RX-7 се превърна в един от най-обичаните автомобили за тунинг и улични състезания. В дрифта тази кола също показа своите изключителни възможности и способност да превъзхожда по-скъпите си конкуренти.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500