IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спира да продава най-луксозните си модели

Причината е липса на части и компоненти за V6 двигатели

Компанията Audi попадна в сложна ситуация, след като марката беше принудена временно да спре поръчките за някои от най-луксозните си модели, оборудвани с бензинови и дизелови 3,0-литрови V6 двигатели, съобщи Automobilwoche.

 

Audi S6 und S7

 

Засегнати са моделите A6/S6, A6 allroad, A7/S7, както и Audi SQ5, SQ5 Sportback и Q7 както в дизеловата, така и в бензиновата им версия. Говорител на Audi каза пред Automobilwoche, че „временно замразяват поръчките и е съобщено на търговските партньори на Audi, за да им се гарантира и надеждно планиране“.

Причината за затрудненията е липсата на специални компоненти за шестцилиндровите агрегати, а запасите са изчерпани. Интересът към тези автомобили обаче остава голям, въпреки, че те вече са на границата на търговския си жизнен цикъл - частичен или пълен.

 

audi-двигател

 

Мярката е временна докато докато немската марка успее да възстанови нормалното състояние със запаси от части и компоненти, необходими за завършване на сглобяването на тези двигатели.

Проблемът засега засяга основно пазара в Германия, където дилърите на фирмата нямат друг избор, освен да предлагат на клиентите четирицилиндрови версии на двигатели, които обаче не задоволяват клиентите, търсещи мощност и производителност. Но също така са и недостатъчни за по-тежки модели като Q7.

 

 

0 от 500
  • #6
    14 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    до 5 Пробвай пак, че нищо не ти се разбира от написаното какво си искал да кажеш!
  • #5
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 4 - Питай някой хора, че платиха за сепември месец ток, все едно е били февруари, ама на минус 40 и феруари е бил не 28, не 29, ама 89 дена.
  • #4
    17 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Някой да не си помисли случайно, че това нещо има общо със санкциите. Нищо общо няма да знаете! :))) После ще кажат, че Путин е виновен и нещата ще се оправят...
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 1 - Не и ако на върпосният ток му лиспват "части" или материали и се налага, да правиш по-малки ел. мотори. Има модели с по 8.0 ускорение от 0-100. Така че, пак опираме до производствени мощнсти, достъпни и евтини материали, и ...евтин ток, да ги ни излиза евтино. А Германия, нещо куца с последните две от една гоидан насам. Нещо ме кара да си мисля, че скоро ще имат проблеми и с електрическите.
  • #2
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Ток ( преди 1 година )
    Тока ще реши проблема, ако изобщо има ток.
  • #1
    6 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Токът ще реши и тези затруднения. Там мощността не е никакъв проблем и обикновено е в повече, отколкото му трябва на човек.