IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi спира да продава най-луксозните си модели

Причината е липса на части и компоненти за V6 двигатели

Компанията Audi попадна в сложна ситуация, след като марката беше принудена временно да спре поръчките за някои от най-луксозните си модели, оборудвани с бензинови и дизелови 3,0-литрови V6 двигатели, съобщи Automobilwoche.

 

Audi S6 und S7

 

Засегнати са моделите A6/S6, A6 allroad, A7/S7, както и Audi SQ5, SQ5 Sportback и Q7 както в дизеловата, така и в бензиновата им версия. Говорител на Audi каза пред Automobilwoche, че „временно замразяват поръчките и е съобщено на търговските партньори на Audi, за да им се гарантира и надеждно планиране“.

Причината за затрудненията е липсата на специални компоненти за шестцилиндровите агрегати, а запасите са изчерпани. Интересът към тези автомобили обаче остава голям, въпреки, че те вече са на границата на търговския си жизнен цикъл - частичен или пълен.

 

audi-двигател

 

Мярката е временна докато докато немската марка успее да възстанови нормалното състояние със запаси от части и компоненти, необходими за завършване на сглобяването на тези двигатели.

Проблемът засега засяга основно пазара в Германия, където дилърите на фирмата нямат друг избор, освен да предлагат на клиентите четирицилиндрови версии на двигатели, които обаче не задоволяват клиентите, търсещи мощност и производителност. Но също така са и недостатъчни за по-тежки модели като Q7.

 

 

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Хах Audi ( преди 9 месеца )
    Audiне заради части трябва да прекратят производството на някой модели, а поради липса на елементарни добродетели, и съвест в проектирането и производството им.Даже може би и поради липса на интелект, понеже не само състава им е подменен но и като цяло сериозни неща им куцат в тия мощни яки мотори под капака. За другите "дефектни" серии няма да говорим, може "случайно" да е..
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 втори път ( преди 9 месеца )
    Руската държава изпраща войска и води война с османската империя. България по това време не съществува като държава. Руската страна печели сраженията, и какво ще прави с територията си решава лично тя като страна победителка. И понеже голямо влияние са искали, започваме държавническото си устройство на ново, като начело със западни князе. Как точно ни превзема Русия, не става ясно от злобата и тъпата ти пропаганда, щото точно по свирката на умните "арийци" сме се водили оттам нататък.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 9 месеца )
    Ми "Европа" като ни е спасила от руско завоюване, що 5века стояха докато бяхме под турско робство?! Точно робство е, щото османлиите са били тука против желанието на българите, свалили са царската династия, и са властвали с разположена тяхна османска войска на наша територия,да робство е щото всичкият поминък и печалби са лично прибирани за империята на султанята, и защото българите са дали доста кръв за всяко собствено мнение в тия 5 века. И нямаше да скочат българите на бой ако не беше робство
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    333 ( преди 11 месеца )
    Айде стига глупости извън темата. Робството в САЩ кога свърши? А това, че 50-те години на миналия век имаше зоологически градини с хора в Брюксел какво е? Темата е Ауди. И проблемът може да засяга ДВГ автомобилите сега, но ще се пренесе върху всякакви стоки, ако не се осъзнаем.
  • #12
    4 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Между руската и османската империя избирам османската в нея хората са живели по свободни и по добре а колкото до робството в Русия е било съвсем законно до шейсете години на деветнадесети век по нашите земи не е имало такова от няколко века преди това.
  • #11
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Не знам дали Наполеон е избил толкова хора като Хитлер и Сталин, но определено е избил много. Франсетата някак винаги се разминават с всичко. Те все още имат колонии, докато Англия беше принудена да се деколонизира.
  • #10
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    Истината жълтопаветнико е тази, че Англия и нейният васал османската империя са искали да изтикат руснаците отвъд Урал и да властват до там. Това е мечтата на много владетели, като Наполеон, Хитлер и т.н. От своя страна руснаците са искали да контролират проливите на Черно и Средиземно море. Нищо не са искали да завладяват, а да контролират. Правиш ли разлика? И сигурно сега много се радваш, че Истанбул не се казва Константинопол, както е щяло да стане, ако не беше запада. Чети история и мисли!
  • #9
    18 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 11 месеца )
    До #8 Руснаците след като губят Кримската война при Николай I търсят реванш за унизителното си поражение и при Александър II се възползват от отслабената Османска империя и и обявяват война с цел да установят влияние върху Балканите и Черно Море. Тази война я представят като освободителна, но всъщност е завоевателна. Левски: И помнете. Тоз, който ще ни освободи, той ще ни зароби. Европа е причина руснаците да не могат да ни завоюват. Но Русия нанесе много сериозни увреждания в главите на Бълга ...
  • #8
    14 rate up comment 21 rate down comment
    до: кравароПитека ( преди 11 месеца )
    Робското племе сме ние, а не други за които пишеш и които същите дойдоха да ни освободят от 5 вековното робство и ние сега за благодарност знаеш какво правим и как някои не особено интелигентни индивиди плюят по тях. Това е единственият народ, който някога го е било грижа за нас и ни е помогнал. Кажи кой друг някога ни е помагал с нещо. Две световни войни сме били с немците срещу Русия и след двете сме разорени. Сега сме за 3-ти път срещу нашите братя и както се вижда пак ще настъпим мотиката.
  • #7
    8 rate up comment 10 rate down comment
    До 5 ( преди 11 месеца )
    Да плачем и за немците ли ? Или да плачем за робското племе населяващо сибирската пустош ? Едните са по-зле от нас , ама кои бяха :)