IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW представи „евтино“ XM

Версията XM 50e ще е с мощност 469 к.с. и рlug-In хибридно задвижване (ВИДЕО)

Германският концерн BMW направи фурор, като разкри XM Label Red, но също така много тихо актуализира своя сайт с информация за друг, по-малко мощен вариант, наречен BMW XM 50e, съобщи Carbuzz. Моделът XM 50e е позициониран като най-достъпната версия на кросоувъра, но няма данни за цени.

 

BMW XM 50e

 

Липсва много подробна информация за тази базова версия, наречена BMW XM 50e, но се предполага, че ще е с 3,0-литров, 6-цилиндров двигател с турбокомпресор с мощност 469 к.с.

От BMW потвърждават, че автомобилът е оборудван с plug-in хибридно задвижване, което осигурява пробег от 76-84 км само на електричество по цикъла WLTP. Задвижването е на четирите колела чрез осемстепенната автоматична трансмисия M Steptronic.

 

BMW XM 50e-5

 

Вероятно XM 50e ще сподели своето задвижване с M760e. Ако това е така, то ускорението на BMW M760e до 100 км/ч за 4,5 секунди при XM 50e може да не достигне същите параметри, като се има предвид, че SUV е по-тежък.

Кросоувърът, показан във видеото, се различава от стандартния BMW XM само по цветова схема - каросерията, декорирана в жълто и зелено, е комбинирана с множество лъскави черни вложки.



Стандартно XM 50e получава адаптивно M окачване. Очаква се базовият XM да получи M Sport диференциал, който подобрява стабилността и сцеплението чрез разпределяне на мощността между задните колела.

Клиентите могат да приспособят XM 50e според точния си вкус благодарение на M Setup, който позволява персонализиране на различните настройки на задвижването. Вътре автомобилът запазва всички компоненти и приспособления от висок клас, наблюдавани при други модели.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500