IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW XM Label Red дебютира като най-мощния модел на марката

Новият флагман на баварците развива 749 к.с. и 1000 Нм въртящ момент

В един идеален свят титлата „най-мощно серийно BMW” ще отиде при суперкола със средно разположение на двигателя, която ще бъде наследник на легендарното M1. В ваши дни обаче производители печелят най-много от друг тип автомобили, така че баварецът с най-много коне под капака е SUV.


BMW XM Label Red


Запознайте се с BMW XM в неговата топ-модификация Label Red. Тя се отличава от стандартния SUV както по външния си вид, така и по мощността на задвижващата система. Обикновеното XM разчита на 653 к.с. и 800 Нм, докато при Label Red мощността достига 749 к.с. и 1000 Нм. Тя се осигурява от хибридна система, включваща 4,4-литров V8 двигателя „S68” и електромотор, вграден в 8-степенната автоматична скоростна кутия. Всичко това се насочва към система xDrive, включваща пясъчен режим за шофиране на дюни.

Сам по себе си мощният двигател с вътрешно горене вече произвежда 577 к.с. и 750 Нм, което е с 94 к.с. и 100 Нм повече спрямо стандартния модел. Електрическият мотор развива 104 к.с. и 279 Нм, колкото е и при стандартното XM.


BMW XM Label Red


От BMW посочват, че XM Label Red ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,7 секунди (с 0,4 секунди по-бързо от обикновения вариант. Максималната скорост е ограничена по електронен път на 250 км/ч, но при добавяне на M Driver's Package топ-версията на баварския SUV вече вдига 301 км/ч

За да се отличава от нормалния XM, новата версия получа акценти Toronto Red отстрани, както и около мощната бъбрековидна решетка. Червените вложки се виждат още на колелата и на дифузьора. В същия цвят са и спирачните апарати. За модела ще се предлагат 50 индивидуални допълнителни цвята като алтернатива на металика Brooklyn Grey.


BMW XM Label Red


Червените акценти продължават вътре, където има надпис „1/500“, обозначаващ ограничената серия на на модела. Двуцветната кожена тапицерия е запазена за версията XM Label Red, който също получава символ, идентифициращ режима Boost на лоста за смяна на скоростите. Декоративната лента от въглеродни влакна със сатенен ефект също се предлага само за специалната версия.

Официалната премиера на новия флагман на BMW ще се състои следващата седмица на автосалона в Шанхай (Китай), а производството на XM Label Red започва през август. То ще се осъществява в Спартенбърг (Южна Каролина), като вече е известно, че цените в Европа - специално в Германия, ще започват от 203 000 евро.


Още снимки на най-мощното серийно BMW - вижте в галерията:


0 от 500