IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш крадец съветва как да предпазите колата си

Алана Флин стана много популярна със съветите си за защита на автомобила

Младата Алана Флин от Орегон се превърна в сензация в интернет, след като публикува видеоклипове в TikTok, които събират стотици хиляди гледания. Момичето е лежало в затвора за кражба на кола, но сега тя твърди, че си е взела поука и дава на шофьорите полезни съвети.


крадец


След изтърпяване на наказанието си Алана решава да се възползва от престъпното си минало и разказва какви действия ще помогнат на собственика на колата да защити колата си и ще попречат на престъпниците. Тя съветва да се закупи устройство да заключване на волана, а самият автомобил да се паркира на осветено място или под прозореца на дома ви.

Момичето посочва и още един начин за защита – лепена на стикер „Колата се следи от видеокамера“, а също така съветва да не се оставя нищо ценно в автомобила. Дори обикновени предмети могат да привлекат вниманието на престъпниците.


крадец


Алана също така твърди, че повечето крадци предпочитат да атакуват по-стари модели, които са излезли на пазара през 15 години. Тези коли са с по-малко електроника и съответно са по-лесни за кражба. Според нея, всички автомобили, произведени преди 2009 г., са изложени на риск.

Действията на Флин превърнаха момичето в знаменитост, като последователите в TikTok я обявиха за „най-честния престъпник на планетата“. А в започналата дискусия някои потребители предложиха други начини за защита на колата – като, например, инсталиране на видеорегистратор (DVR), който качва записите в „облак“. Вариант също е и поставяне на AirDrop-етикети на различни места, като благодарение на тях се следи местоположението на автомобила.


0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    4-ти, тези функции на камерата са ми ясни. Но ток в "запалката" няма, след като заключиш колата. Е айде като си толкова умен ми обясни как точно ще сработи камерата.
  • #7
    17 rate up comment 10 rate down comment
    От село ( преди 1 година )
    Защо си заключвате BMW -то, то и без това никой няма да ви го открадне?- а не бе, то влизат едни клошари нощно време да а*кат вътре....
  • #6
    13 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Освен за волана, също така има заключващи устройства за скоростен лост и спирачен ***. Освен тях, можете да прекъснете веригата към акумулатора с таен ключ/бутон някъде скрит из купето, който да си го знаете вие и ви гарантирам, че с всичките тези неща, никой няма да може да ви открадне колата на собствен ход. НИКОЙ!!! Единствен вариант за кражба остава да ви я качат на платформа и да ви я откарат нанякъде, където да премахнат всички защити.
  • #5
    14 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ако някой не вярва, че предметите в колата привличат крадци, нека отиде в Южна Италия, някои квартали на Берлин, Париж, Лион, Рим и т.н. да остави една чанта на предната седалка и да остави колата за една нощ или дори за няколко часа. Гарантирам му, че колата ще бъде разбита и проверена за нещо ценно, а може и да бъде открадната, ако успеят да я запалят.
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    до 1 Дрънкаш пълни глупости! Камерите за следене са с датчик за движение и те се включват само тогава, когато се отчете такова. По-модерните разпознават човешка фигура и само тогава се включват и игнорират кучета, котки и др. животни по-малки животни. до 2 И ти дрънкаш глупости. Лепенето на стикери доказано работи. Не винаги, но в голям % от случаите възпира крадците. Предметите в колата привличат крадците. Те могат да не я откраднат, но ще ти счупят стъкло и ще я отарашат, което пак е лошо.
  • #3
    54 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    За Щатите най-сигурното е да си вземете кола с ръчни скорости, 99% от крадците не могат да ги карат :)
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    това с камерата в облак е окей , но лепене на стикери и "ценни" предмети в колата е пълен шит ! момчетата ( в случая момичето ) идва да гепи колата , а не парафюм шанел или двата хляба на задната седалка ....
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Това с регистратора на новите коли само ако сложите някоя батерия, която може да издържи времето докато колата седи. Иначе като ударите катинара, след 5-10мин, тока спира и ДВР-а умира. А сега преценте, ако не я карате 10д колко батерия трябва и колко трябва да я карате да зареди батерията. другите са също едни съвети, на които не бих заложил.