IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивш крадец съветва как да предпазите колата си

Алана Флин стана много популярна със съветите си за защита на автомобила

Младата Алана Флин от Орегон се превърна в сензация в интернет, след като публикува видеоклипове в TikTok, които събират стотици хиляди гледания. Момичето е лежало в затвора за кражба на кола, но сега тя твърди, че си е взела поука и дава на шофьорите полезни съвети.


крадец


След изтърпяване на наказанието си Алана решава да се възползва от престъпното си минало и разказва какви действия ще помогнат на собственика на колата да защити колата си и ще попречат на престъпниците. Тя съветва да се закупи устройство да заключване на волана, а самият автомобил да се паркира на осветено място или под прозореца на дома ви.

Момичето посочва и още един начин за защита – лепена на стикер „Колата се следи от видеокамера“, а също така съветва да не се оставя нищо ценно в автомобила. Дори обикновени предмети могат да привлекат вниманието на престъпниците.


крадец


Алана също така твърди, че повечето крадци предпочитат да атакуват по-стари модели, които са излезли на пазара през 15 години. Тези коли са с по-малко електроника и съответно са по-лесни за кражба. Според нея, всички автомобили, произведени преди 2009 г., са изложени на риск.

Действията на Флин превърнаха момичето в знаменитост, като последователите в TikTok я обявиха за „най-честния престъпник на планетата“. А в започналата дискусия някои потребители предложиха други начини за защита на колата – като, например, инсталиране на видеорегистратор (DVR), който качва записите в „облак“. Вариант също е и поставяне на AirDrop-етикети на различни места, като благодарение на тях се следи местоположението на автомобила.


0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 1 седмица )
    Ако искаш да ги забавиш, решение е скрито ключе, но набележат ли я нищо не може да я спаси за съжаление!
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Joker ( преди 1 година )
    Аз съм приготвил ловна пушка модел ИЖ
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Г.Велков. ( преди 1 година )
    Ха ха.Тръгнали на Българина да се обесняват със чи* киджийски копчета да не я гепят.Решат ли вземат я.
  • #15
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Пацо ( преди 1 година )
    Много е лесно да направиш така че да само ти да може да си палиш колата. Аз съм си направил малко ключе на необичайно място което прекъсва датчик без който колата веднага губи обороти като запали и гасне.
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    12 и 13-ти умници, аз досега ДВР на батерии не съм виждал, всички (видяни от мен) са на захранване към запалката. Може и да съществуватна батерии, но не съм виждал. А да ми сравняваш ДВР с камера за домашно наблюдение, еми то си личи на кой му липсва, нешо между ушите. И хайде прочете дали не съм написал, че може, но трябва да се сложи точно батерия (пауър банк) за целта.
  • #13
    9 rate up comment 4 rate down comment
    До 1 и 8 ( преди 1 година )
    Как си с акъла? Има ли нещо в черепната ти кутия. Предвид глупостите написани от теб се съмнявам много. Нямаш елементарни знания и технически познания, но си тръгнал да разсъждаваш и да ръсиш мозъци. Само ще ти дам пример да разбереш колко си зле. Имам камера Blink Outdoor пред къщи. Това е камера отсравнително нисък клас на Амазон, т.е. китайско бюджетно изпълнение за 99 евро, но като качество и функции е мн.добра камера. Та тази безжична камера е с 2 батерии АА и издържат 1 година работа.
  • #12
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До 8 ( преди 1 година )
    Ти наистина си бил много обратното на умен. Има камери с вградени батерии или сменящи се,които издържат с месеци. Много си изостанал, ако не го знаеш. Така, че за какво ти е да я включваш в запалката? А ако много ти трябва ток, то има преносими пауър банк от които можеш да черпиш ток или да пуснеш 2 кабела от акумулатора или от кутията с бушоните. Толкова е елементарно, но не за елементарни хора.
  • #11
    13 rate up comment 2 rate down comment
    онзи ( преди 1 година )
    щом е момиче е крадла не крадец!
  • #10
    22 rate up comment 1 rate down comment
    Будинов ( преди 1 година )
    ЦК ключе и дотук с паленето,само репатрак
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    tomsmith ( преди 1 година )
    Решенията са две: 1. Тайно ключе, което прекъсва някоя важна верига. 2. GPS тракер. Лошото е, че "А1 и компания" не предлагат data карти на прилична цена, а трябва да плащате над 12 лева месечно за стандартна карта за телефония.