IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo измисли нова защита от крадци

Устройството е насочено срещу дистанционното отваряне на колите

Шведската компания Volvo патентова революционно устройство, което може да спре автокрадците, като добавя допълнително ниво на сигурност към дистанционното заключване и отключване на автомобила, съобщи CarBuzz. Патент на устройството е открит в Службата за патенти и търговски марки на САЩ.

 

Volvo защита от крадци

 

Устройството ще помогне за намаляване на броя на дистанционните кражби на автомобили, като колите ще станат „по-добри“ в разпознаването на опитите за взлом. Често нападателите крадат коли, като прихващат сигнала или променят активирането на дистанционно или безключово влизане. Обикновено това се постига чрез блокиране на сигнала за заключване на колата или чрез клониране.

Експерти на Volvo планират да въведат многостепенна защита в новите автомобили, която може да включва акустичен предпазител в ключодържателя (или смартфон/смарт часовник в превозни средства с технология за телефон като ключ ).

Решението се основава на директна връзка между превозното средство и неговото устройство за достъп, както и оценка на времето и разстоянието въз основа на силата на сигнала на вторичните акустични сензори. Превозното средство ще извърши няколко проверки на паролата, преди да отключи или заключи ключалките.

 

Volvo защита от крадци-1

 

Ако автомобилът открие, че Bluetooth и акустичните сигнали са на различни разстояния, тогава ще разбере, че е направен опит за хакване. В този случай достъпът до колата ще бъде блокиран.

Въпреки, че няма съмнение, че предприемчивите престъпници в крайна сметка ще намерят начини да заобиколят този допълнителен защитен слой, множеството изисквания за въвеждане и свързаната с времето информация ще направят получаването на достъп да автомобила много по-сложно, отколкото при традиционните системи за безключов достъп, допълва CarBuzz.

 

 

0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Крадеца ( преди 1 година )
    Крадците не спят ама и от Волво не спят :)
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Е поне сте го написали в статията, защото първата ми асоциация след като прочетох заглавието че от volvo са измислили защита против крадци, беше че крадците също ще измислят заобикаляне и на тази защита.