IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германци показаха електрическо мини за 14 000 евро

Компактният хечбек Ari 902 може да измине 110-200 км с едно зареждане

Германският производител Ari Motors представи новия си модел 902 - миниатюрен градски електромобил. Компактният хечбек с три врати и много дискретен дизайн е насочен преди всичко към сектора за лекотоварен градски транспорт.

 

ari-motors-902

 

Умаленият немски EV изглежда донякъде като новия Hyundai Kona отпред със своята светлинна лента с пълна ширина, докато отзад донякъде прилича на Smart #1 с разминаващите се задни светлини. Но независимо от стила му, размерът е достатъчен, за да привлече вниманието на хората. 

С дължина 2,95 м, ширина 1,50 м и височина 1,5 м Ari 902 е около 80 процента от размера на Mazda Miata по обем. Въпреки това, със 766 л товарно пространство може да побере значително повече от японското спортно купе. 

 

ari-motors-902-2

 

Това може да се очаква, като се има предвид, че технически е ван, но все пак има толкова товарно пространство, колкото Toyota Corolla Cross с монтирани седалки. Освен това товароносимостта на автомобила е само 190 кг.

Що се отнася до спецификациите на задвижването, Ari 902 е с мощност само 20 к.с. и има максимална скорост 90 км/ч. Електромобилът може да измине 110-200 км с пълно зареждане, което всъщност е повече от много по-голямата Mazda MX-30. 

 

ari-motors-902-4

 

Цената на Ari 902 започва от 13 990 евро за базовия Pure и достига до 16 100 за топ модела Comfort. Всички се доставят стандартно с цифрово табло с инструменти, Bluetooth аудио и камера за обратно виждане. Списъкът със стандартни функции включва климатик и серво управление. 

При Comfort може да има прибиращ се багажник, фарове за мъгла и системи за подпомагане на водача, като разпознаване на пътни знаци и помощ за поддържане на лентата. Други опции включват багажник на покрива, соларен панел и дори стъклен изскачащ покрив.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Немската инженерна мисъл изригна и сътвори това чудо на чудесата, което го нарекли автомобил. Всъщност да бяха го измислили немците, а то това си е китаец, който с различни хватки и дупки в системата го водят, че е немски. В най-добрия случай го сглобяват в Германистан и нищо повече от това. Резултата е китайска еднодневка, сглобена от бай Хасан в Германистан с табелка Made in Germany. Смях в залата...
  • #14
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до 13 ( преди 1 година )
    Начи ... аз и жената и няма да тръгне :))) Некъв обаче кви размисли и страсти удари за това возило. Това е идеално за пицария в голям квартал в Европа, да върти вътре кръгчета. Толкоз.
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    3 до 4 ( преди 1 година )
    Почти всички ДВГ коли от В сегмент ти струват колкото това подобие на кола. Обаче получваш 4 седалки (за кратки разстояния или за деца и 5) Повече от 300л багажник което за 1 дете е достатъчно, за повече имаш карбокс. Който няма да убие колата. И могат спокойно да поддържат високи скорости, а с едно зареждане ще стигнеш по-далеч от София - Перник. И забеляза ли че полезния товар на това нещо е 190 кг. Сложи шофьор и ти остнаха 110-120кг. Сложи пътник и в тезии 760л багажник ще возиш само памук.
  • #12
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Хейтър ( преди 1 година )
    Има и влакове и самолети и автобуси. На който му е скъпо да кара кола било то електричка бензинова хибрид. Обаче да ми се качиш в 25годишен пасат комби и да бълваш като Кремиковци с данък 27лв. И да обясняваш колко нямаш пари и караш най добрата кола
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Не е зле за разнос на поща, лекарства, храна..
  • #10
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Честно ( преди 1 година )
    На кой му пука за тъпите германци
  • #9
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Шминтирит ( преди 1 година )
    Твоето мнение го знаем. Караш автомобил с v8 двигател и му се радваш докато го шофираш с 20 км в час по светофарите, но не разбрах как са го събра ли в идеалния за тебе размер автомобил като на този в статията. За мене очевидно имаш раздвоение на личността. Тинтири кара автомобил с такъв размер, а минтири кара ве осмак за под 14 000 евро като нов.
  • #8
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    всъщност това е единствената РАЗУМНА електричка! Въпросът е, че цената е БЕЗУМНА!
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    А ти би ли си купил смарт? Защото не са по-големи, но дори втора употреба вървят по-скъпо от този електромобил.
  • #6
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Въобще не са ми объркани мислите. Просто не съм лицемер да търся кусури на нещо което не мога да си позволя и да обяснявам как гроздето е кисело когато не мога да го стигна а не си казвам истината, че просто ми е високо, а електромобилите са ми скъпи. Ако имаше тесла модел y втора ръка на три-четири години и малко километри за 25 000 лв, вече щях да съм си взел, вместо чисто нов автомобил като този от статията. Кое не ти е ясно. Този от статията не бих го взел с каквото и да е задвижване.