IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda3 получи подобрения в интериора и оборудването

Актуализираният вариант на модела засега е само за местния пазар

Четвъртото поколение на Mazda3 направи своя дебют в края на 2018 г. и сега компанията представи актуализиран вариант, който е за местния пазар и не се отличава с драстични промени. За разлика от по-голямата част от своите конкуренти, компанията обикновено стои далеч от значителен фейслифт в средата на цикъла. Както се вижда от официалните снимки и информацията, актуализираната Mazda3 не е изключение.

 

2024-mazda3-jdm

 

Компактното дуо хечбек и седан от моделната 2024 г. получават нова боя и няколко технически промени в купето. Японската версия на Mazda 3 също така получи някои технически новости, подобрени са и системите за сигурност. Новият цвят е Ceramic Metallic, а също така вътре има нов 10,25-инчов дисплей за информация и развлечения. Екранът е малко по-голям от стария 8,8-инчов и се предлага заедно с осветени USB-C портове. Също така може да се зарежда смартфон безжично.

Системите за сигурност на Mazda 3 също са по-добри. Автомобилът вече е оборудван с функция за предупреждение при невнимание, която разпознава, когато водачът е разсеян. Ако това се случи, се задейства звукова аларма, както и предупредително съобщение на дисплея. Освен това колата се е „научила“ да открива допълнителни препятствия пред себе си, включително пешеходци. Mazda 3 автоматично ще спре в случай на опасност.

 

Mazda-3

 

От кросоувъра CX-60 обновената Mazda3 получава дистанционно стартиране на двигателя чрез приложението MyMazda. Функцията е достъпна само за автомобили с автоматична скоростна кутия. Списъкът със стандартно оборудване включва функцията Mazda My Car Care, която е взаимствана от CX-60 и информира собственика за опит за кражба.

Mazda3 от 2024 г. ще бъде пусната в продажба в Япония в началото на юни, цената ще варира от 2 288 000 до 3 866 500 йени (17 500 - 30 000 долара). Няма информация кога тези промени ще бъдат приложени към европейските и северноамериканските пазари, но се предполага до края на тази година.

 

 

0 от 500