IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-голямата Mazda изненада с цената си

Базовата версия на CX-90 ще струва под 40 000 долара

В края на миналия месец Mazda официално представи своя флагмански 7-местен кросоувър CX-90 в САЩ , а сега местният клон на компанията разкри цените на новия модел.


Mazda CX-90


Въпреки факта, че колата е голяма и мощна (а също и флагман на линията), експерти определят цените като сравнително ниски. Но трябва да се отбележи, че в първоначалните версии е инсталиран дефорсиран шестцилиндров двигател (всички версии имат осемстепенна автоматична трансмисия и задвижване на четирите колела).

Към момента се предлагат пет конфигурации: Turbo Select, Turbo Preferred, Turbo Preferred Plus, Turbo Premium и Turbo Premium Plus. Както вече ви информирахме в началото на месеца, те е са оборудвани с редов шестак с обем 3,3 литра, произвеждащ мощност от 284 к.с.


Mazda CX-90


Базова е версията Turbo Select, която вече се продава за сумата от $ 39 595. В това ниво на оборудване има сензор за дъжд, електрически задни врати, 7-инчов екран в цифровия инструментален панел, мултимедийна система с поддръжка на Android Auto и Apple CarPlay и 10.25- инчов екран, аудио система с качествени високоговорители, електрическа седалка на водача, климатроник, адаптивен круиз контрол, различни системи за подпомагане на водача и много други. 

Turbo Preferred се предлага за 43 445 долара и към базовото ниво са добавени шибедах, кожен интериор и USB портове за зареждане на джаджи за пътниците на третия ред. Малко по-скъпата версия на Turbo Preferred Plus ($45 900) има безжично зареждане за телефона, head up дисплей и безжични Android Auto и Apple CarPlay системи.


Mazda CX-90


Топ версията с двигател с мощност 284 конски сили (Premium Plus) се предлага на пазара зад Океана за $52 950 и има отопляем волан, предни седалки с кожа Nappa с отопление и вентилация, по мощна и качествена съраунд система Bose с 12 високоговорителя.

Версиите Turbo S ($51 750), Turbo S Premium ($56 450) и Turbo S Premium Plus ($59 950) разполагат със същия редови шестак и почти сходно оборудване, но вече с повишена мощност от 340 к.с.


Mazda CX-90


И накрая, има три варианта на plug-in хибрида Mazda CX-90 - с 2.5-литров двигател, електрически двигател и тягова батерия с капацитет 17.8 kWh. Системната мощност на този хибриден силов тракт 323 к.с., а цените варират от $47 445 за версията Preferred до $56 950 за версията Premium Plus.


0 от 500