IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mazda се прицели в пазара на луксозни автомобили

Започва се с CX-90, вторият етап е електрическа версия на всеки модел до 2030

Японската компания Mazda разкри план, който предвижда навлизане на пазара на луксозни автомобили. За него говори пред Automotive News новият главен изпълнителен директор на Mazda в Северна Америка – Том Донъли.

 

Mazda-CX-90

 

Той обясни, че производителят ще възприеме двуетапен подход, като атаката на луксозния пазар ще започне с кросоувърите Mazda CX-90 и предстоящия CX-70. Първият вече показа, че носи доста лукс на цена, значително по-евтина от германските си конкуренти, и също така има премиум външен вид и редови шестцилиндров двигател със задно задвижване, коментира Carscoops. И не само това - има хибридно задвижване. Предстоящият CX-70 ще бъде по-малък и се очаква в продажба до края на годината.

 

Mazda-1

 

„Mazda CX-90 е най-добрият премиум автомобил, който някога сме представяли на американския пазар - каза Донъли. - Външният дизайн, технологията и задвижванията наистина представляват нова територия за Mazda и значително подобрение от начина, по който марката е била възприемана досега.“
Вторият етап от плана включва разработването на моделна гама, която е напълно електрифицирана до 2030 г. По-конкретно, всеки модел на Mazda ще има поне една изцяло електрическа версия до края на десетилетието.

Единственото EV на японците в момента е MX-30 и то с оскъден пробег от 100 мили (161 км) и те имат много работа за вършене, преди да дойде това време, допълва изданието. Като се има предвид това Донъли смята, че не всеки се нуждае от толкова голям диапазон.

 

mazda-mx-30-6

 

„Смятаме, че има клиенти, за които пробег от 100 до 150 мили е точно това, от което се нуждаят и MX-30 служи на тази цел - казва той. – За хората, които не са напълно готови да направят скок към електрическата мобилност поради цялото безпокойство и причини, които всички добре знаем, за тях това е страхотна начална стъпка.“

 

 

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Дзвер ( преди 1 месец )
    Мазда през последните 7-8 години правят чудесни автомобили, явно не само са решили да продължават в същия дух, но и дори си поставят още по-високи цели. Браво за което.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 и 3 ( преди 1 година )
    До 1 Не само САЩ , но и Австралия , Южна Азия. При такъв пазар защо да се занимават със заблудените Европейци, които са коне с капаци.До 3 Не се изказвайте за автомобили които не сте използвали и нямате преки впечатления. Звучите с потресаващо качество с глупостите които бръщолевите без покритие.
  • #3
    1 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мазда имат потресаващо качество още от началото на новата им ера 2011 г. Визия и нищо друго.
  • #2
    9 rate up comment 0 rate down comment
    112 ( преди 1 година )
    И цените им доста се покачиха, дано пазят надеждността която имаха старите модели. Моята маздичка е безпроблемна вече над десетилетие ...
  • #1
    7 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Само американците могат да се хванат на лъжата, че Мазда е премиум.