IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият модел на Tesla – по-малък и по-евтин Model Y

Компанията ще произвежда по 4 милиона единици годишно от новия кросоувър

Когато Model 3 беше най-продаваният електромобил на планетата, Tesla представи кросоувъра Model Y, който всъщност представляваше по-практична, по-голяма и по-скъпа негова версия. Клиентите реагираха веднага и Model Y вече измести Model 3 по продажби. Кросоувърът обаче все още има един голям проблем – високата цена.


Tesla


Сега Tesla се готви да предложи двойно по-евтина версия на Model Y, като тя ще бъде и с по-малки рамери, тъй като при нея ще дебютира платформа от ново поколение, съобщава Teslarati. Благодарение на новата архитектура, цената на електромобилите на марката ще намалее значително спрямо сегашните Model 3 и Model Y, което със сигурност ще увеличи значително продажбите

Първите електрически превозни средства на новата архитектура ще слязат от конвейера на бъдещата Гигафабрика в Мексико, която Tesla планира да изгради за рекордно кратко време. Целта на компанията на Илон Мъск е достигането на производството на 4 млн бройки от новия кросоувър годишно, като половината от тях ще се правят в Мексико, а другата половина ще бъде разпределена по равно между заводите в Шанхай (Китай) и Берлин (Германия).

Появата на кросоувъра от ново поколение на Tesla е планирана за края на 2024 г. Това е така, защото дори компанията да успее да отвори завода в Мексико за рекордно кратко време, пускането на напълно нов автомобил в рамките на една година е нереалистично.

Целта на Tesla е през 2030 г. да произвежда по 20 млн. автомобила на година, което е два пъти повече от резултата на сегашния световен лидер Toyota за 2022 г. В момента капацитетът на Tesla е около 2 млн коли на година, но той ще се увеличи благодарение на фабриката м Мексико, както и на новия завод в Канада, чието изграждане ще започне съвсем скоро.


0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    Поредните обещания на афрото.Още чакаме сайбъркашона,Семи и Роудстъра.
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 3.Мета също се прие с голям ентусиазъм.Сега никой не иска да ползва метавселена.Следва съкращаване на служителите и фалит.
  • #8
    12 rate up comment 4 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Не знам кой е хванал Мъск за топките, но и слепеца вижда как Мъск е хванал абсолютно всички автомобилни производители за топките.
  • #7
    6 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 1 година )
    Аз съм си спокоен. Позитивните чувства и очаквания никога не са били синоним на безпокойство. Редно е да се обърнеш към анти групичката, защото яд и омраза, никога не са били свързани със спокойствие и щастие. Тях ще трябва да успокояваш след тази новина и за тяхното емоционално състояние да се грижиш. Сега ще трябва да измислят нови причини, защо тесла няма да успее да да постигне планирания през 2014 50% годишен ръст на продажбите до 2030. И пак се задават 2 завода за 2 години.
  • #6
    10 rate up comment 6 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    В БГ-то вече има доста сериозна общност от собственици на Тесла, като има много които скоро ще се присъединят! Други които са купили електрически коли от други марки, много бързо оценяват недостатъците им пред американеца и едва ли в бъдеще ще повторят! В момента Теслите са най доброто от ел. свят за стойността си. Оптимизация на батерия, софтуер, архитектура, мощни процесори, неща които или куцат при останалите или не работят оптимално!
  • #5
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Топка ( преди 1 година )
    Успокой се малко, да не си хванал бога ти мъск за топките.
  • #4
    12 rate up comment 2 rate down comment
    VAYK ( преди 1 година )
    Отдавна се говори за този поносим ценово и практичен модел! Дано го пуснат по скоро, ще удари всички много жестоко!
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Кристална топка ( преди 1 година )
    Е защо така не се сбъдват сметките на антиелектриците че новата платформа на тесла щяла да намали цените само с 1000 $? Как така ще ги намалят на половина? Сега ще наскачат да обясняват колко е фалшива статията, защото те някъде били прочели че намалението ще е само 1000 $ и групово вярват в това и се подкрепят с няколко ника. Ей сега ще се отчетат и тук е ще ни обяснят кога се очаква да фалира Тесла, защото останалите пускат собствени електромобили, които ще сринат продажбите на Тесла.
  • #2
    5 rate up comment 2 rate down comment
    До първия ( преди 1 година )
    На тебе пък кой какво ти е обещал? Всичко написано в статията са просто слухове. Освен това дори да беше официална информация, всички знаем че обещанието някога ще стане, но не и в сроковете, които са дали. В 90% от случаите става по-късно от обещаното, но някой път умишлено лъжат за да не прецакват настоящите продажби. Например излъгаха че производството на модел У ще започне след година, производството, а не продажбите. Въпреки това продажбите започнаха само след 6 месеца.
  • #1
    5 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Което се обещава - дава ли се? НЕ,. Тогава обещавам вола с каруцата.