IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SuperTourer е офроуд-кемпер за търсачи на приключения

Конструкцията е направена от леки материали и теглото му е само 272 килограма

Размерът не винаги има значение за любителите на къмпинг приключения, когато ентусиазмът е доминиращ – на това залага базираната в Калифорния компания Enduro Campers, която представи нов модел, прибиращ се кемпер, който разработчиците смятат, че ще бъде достоен конкурент на пазара.

 

enduro-campers-supertourer-is-the-perfect-off-road-capable-rig-for-adventure-seekers-212795_1

 

Според Асоциацията на RV Industry Association продажбите на фургони за каравани са се увеличили с 23% през миналата година, а кемперите за пикапи с 16% - единствените два сегмента в RV индустрията, които отбелязват растеж през 2022-а.

Enduro Campers има за цел да се възползва от тази тенденция, като създаде кемпера SuperTourer, който е изработен от ултралек композитен материал, който позволява да изпъкнат офроуд способностите на базовия автомобил. Използват се сандвич панели, за да се създаде издръжлив, лек и добре изолиран офроуд кемпер модул.

 

enduro-campers-supertourer-is-the-perfect-off-road-capable-rig-for-adventure-seekers_3

 

SuperTourer е проектиран да бъде по-лек и по-компактен от другите кемпери на пазара. Enduro Campers претендира, че съотношението на здравина към тегло е по-добро от обикновените алуминиеви или формовани конструкции от фибростъкло и, че кемперите на компанията са „направени да издържат цял живот на употреба и злоупотреба“.

Компанията е избрала да се съсредоточи върху пикапи в пълен размер, монтирайки SuperTourer директно върху рамата на машината. Enduro Campers предлага дълъг списък от опции за оборудване на SuperTourer - от празен корпус с цена $32 975, до напълно обурудвани версии, които варират между 65 000 и 90 000 долара.

 

enduro-campers-supertourer-is-the-perfect-off-road-capable-rig-for-adventure-seekers_10

 

Въпреки, че няма простора и луксозните удобства на пълноразмерен кемпер, като например вътрешна баня, създателите на SuperTourer смятат, че този продукт предлага по-добри и гъвкави възможности за офроуд изживяване.

Компанията планира да предлага кемпери "до ключ" в бъдеще, но засега клиентите трябва да предоставят свои, собствени пикапи.

 

enduro-campers-supertourer-is-the-perfect-off-road-capable-rig-for-adventure-seekers_6

 

Общата дължина на кемпера е 4,11 м, като основното тяло е 2,57 м. Празният корпус на SuperTourer тежи 272 кг, което го прави по-лек от много подобни модели. Компанията обаче изчислява, че напълно оборудваният SuperTourer ще тежи 454 - 635 кг, което означава, че е съвместим само с пълноразмерни пикапи.

Електрическата система включва 600 амперчаса литиево-йонна батерия, 230 W соларен заряден модул, 2000-W инвертор и система за управление на мощността. Кемперът също така е оборудван с нагреватели за въздух и вода, външен душ, вградена тента, LED осветление, тоалетна за компостиране или сухо промиване.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500