IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-бързият кемпер в света е оценен на 95 000 долара

Обикновено „Домовете на колела“ не са бързи превозни превозни средства, но този е изключение

Ако сте от хората, които се нуждаят от бърз кемпер, това е вашият шанс, тъй като най-бързият RV от клас A в Bonneville Salt Flats се продава в Колорадо. Рекордната скорост на този дом на колела с марка GMC от 1977 година е почти 200 километра в час. Исканата цена обаче също не е ниска - 95 000 долара.


GMC кемпер


За да постигне тази висока скорост, кемперът е оборудван с .8.23-литров двигател Chevrolet V8, който е снабден и с азотен инжекцион. Това устройство произвежда мощност от 700 конски сили. Мощността се изпраща чрез автоматична скоростна кутия Turbo-Hydramatic 425 към диференциал с ограничено приплъзване.

Микробусът може да се движи по обществени пътища. Въпреки това, оригиналната кухня, баня, легло и други удобства са премахнати от интериора на кемпера, за да се намали теглото и по този ночин да се постигне по-висока максимална скорост.


GMC кемпер


Има обаче пътническа седалка и предпазна клетка. Персонализираният кокпит включва още алуминиеви приборни панели и персонализирана настройка на инструментите с регистратор на данни. Системата от камери осигурява изглед на автомобила отстрани и отзад.

Модифицираният екстериор включва черна, бяла и златиста цветова схема с големи стикери на прозорците. За сигурност при максимална скорост собственикът може да разчита и на преден сплитер и странични прагове, които подобряват притискателната сила и аеродинамиката на автомобила.


GMC кемпер


Този дом на колела постави рекорд за скорост през август 2016 година. По време на поставяне на рекорда кемперът успя да достигне скорост от 197 км/ч, според уебсайта на проекта. Това е и скоростта, която е записана в книгите с рекорди.

Според продавача този кемпер е описан подробно в публикации като Autoweek, Popular Mechanics, Hot Rod, Auto Bild Германия и др. Тези автомобили на колела с марка GMC днес не се произвеждат, а този е единствен по рода си. На теория, купувач, който не се интересува от поставянето на рекорди за скорост с кемпер, може да го модернизира и да върне стандартното му оборудване, включващо баня и кухня.


Още снимки на този впечатляващ кемпер - вижте в галерията:


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Въх ( преди 10 месеца )
    Болна идея. Нали кемпера е за да имаш дом на колела? Този е изтърбушен и са му измислили нитро с директно впръскване. По-скоро това е кемпера на лудия макс
  • #1
    1 rate up comment 1 rate down comment
    .паси предателят ( преди 1 година )
    Тоя кемпер с изгнила ламарина която я държи само грунд и боя няма ли да се разпадне при 200 км/час .? - Такива *** анормални същества интересно от къде намират пари. Най бързият кемпер ?