IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nomad Monster Home е гигантски дом на колела с киносалон

„Чудовището“ е изграден от канадска двойка за 184 000 долара (ВИДЕО)

Изключително много хора мечтаят да имат дом на колела и да пътуват с него, но много малко дръзват да си го направят сами. Поради няколко основни причини – пари, умения и време. Канадците Клейтън и Тереза ​се захващат именно с тази работа и постигат своята мечта, която наричат Nomad Monster Home. Отнема им 4-5 години и влагат около 250 000 канадски долара (малко над 184 хил. американски долара), информира Autoevolution.

 

Nomad Monster Home-3

 

Движещата сила е камион Volvo VNL от 2004 г. с 15-литров дизелов двигател Cummins ISX. Независимо от вече изминатите над 1,2 млн. км и разход на гориво от 33,6 л/100 км това е агрегат, подходящ за тази работа. Гигантската подвижна къща преди това е била търговски камион, който е преустроен от Клейтън и прикачен към Volvo-то.

„Чудовището“ има 18 колела и е с размери 22,8 м дължина, 6 м ширина и 4,1 м височина. Покривът може да се повдигне на 4,4 м чрез натискане на бутон в предната кабина. Както в случая с много мобилни домове, този също работи „извън мрежата“, защото са инсталирани 20 слънчеви панела, всеки с 250 W, способни да захранват цялата електроника вътре.

 

Nomad Monster Home-1

 

Стените са от метални платна, между които е поставена изолация, за да се поддържа температурата вътре управляема. Всички прозорци и външни врати могат да бъдат затворени, когато не са необходими. Отзад има голям склад - тип гараж, с много инструменти, пет литиеви батерии, ски джет и мотоциклет. Тези „играчки“ с лебедка се изкачват по рампа в гаража.

Кухнята е голяма и функционална с хладилник с нормален размер, микровълнова печка, фритюрник, мивка и два индукционни котлона. Цветовата палитра придава на кухнята селска естетика. Има и врата с малък килер от вътрешната страна, която води до гаражното помещение.

 

Nomad Monster Home

 

До кухнята е трапезарията с дълга маса и четири театрални стола. Те са спечелени на търг от Клейтън, след което той ги обработва и добавя ново покритие. Има голям плъзгащ се прозорец отстрани, за да осигури гледка на открито, докато се вечеря, например.

От другата страна на камиона има киносалон, в който двойката работи по своя канал в YouTube и гледа филми на 75-инчов екран, съчетан с два гигантски високоговорителя. Основният източник на отопление на първия етаж е камина на пелети. Над стълбите има и термопомпа, която помага на печката да затопли цялото пространство.

 

Nomad Monster Home-2

 

Към втория етаж води вита стълба в стаята на киносалона и позволява лесен достъп до банята, хола, килера и спалнята. В предната част има килер и складово помещение с гардероб в цял ръст, ретро шевна машина и др. Има и врата, която се използва за лесен достъп между кабината и къщата. Банята е разделена на две части, тоалетната се намира на същото място над складовото помещение, има перално помещение с пералня и сушилня. В средата на подвижния дом двойката се наслаждава на четенето и е подредила библиотека с голяма лавица и диван.

Спалнята е сравнително малка, но достатъчно да побере двойно легло queen size и два скрина. Леглото е на колела, за да може двете страни да са достъпни. Има много място за съхранение под леглото и всичко е сортирано в пластмасови кутии.



Последната част от втория етаж е дневната. В нея има втора камина на пелети и минисплит за отопление и охлаждане на целия втори етаж. И тъй като е досадно да се слиза долу, за да си вземат напитки и храна, практична идея на двойката е да добавят мини хладилник и фризер в хола, заедно с прибори за хранене и чайник. Има и два черни дивана и телевизор. Задната стена може да се отвори, като се трансформира в палуба на втория етаж.

И отново за цената – парите не са малко, но ако се вземе предвид, че подвижната къща има много пространство и освен това е мобилна, може да се приеме, че цената всъщност не е толкова висока. Повечето стационарни къщи струват много повече и е невъзможно да се преместят, ако решите да пътувате, завършва Autoevolution.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Ширина 6 м. има само в морето. Има си изисквания за максимална ширина, до която може да е дадено превозно средство, за да използва пътищата. За камиони е до 2,6 м. Много е любопитно това решение да има метални капаци на вратите и прозорците. Да не говорим, че вътре наистина си изглежда като тясно, но стандартно жилище. Малък хаос според мен.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Английският не ми е много добър, но във видеото 3:20 дава размери и широчината е 8.5 (миши стъпки, както казвахме като бяхме малки) в метри =2.5м
  • #1
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    ""Чудовището " е изграден...!?!? Абе, Антони, в тоя сайт по неграмотност ли ви избират? Или е заразно ?:)))