IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпият Ford Mustang струва 142 000 долара

Ателието Saleen представи модела SA-40 Speedster, с който отбеляза 40-годишнината си

Американското тунинг ателие Saleen представи новия си модел SA-40 Speedster, който е сериозно модифициран Ford Mustang кабриолет. Компанията тунингова модела от 40 години и новият Ford Mustang Saleen SA-40 Speedster е посветен на тази годишнина.

 

Saleen SA-40 Speedster

 

Общо ще бъдат пуснати само 10 от тези коли на цена от 142 000 долара, което прави автомобила най-скъпият Ford Mustang.

Моделът е продължение на предишни юбилейни специални предложения, включително по-новия SA-35 от 2018 г. Всичките 10 екземпляра ще бъдат боядисани в в цвят Speedlab Yellow - жълто с черни ивици и ще получат специални джанти с пет спици.

 

Saleen SA-40 Speedster-1

 

Saleen SA-40 Speedster е изграден на базата на модела от предишното, шесто поколение, тъй като новият Ford Mustang от 2023 г. все още не е влязъл в производство.

Може да се разпознае по по-агресивната предница, разширените калници и аеродинамичния бодикит. Освен това на капака се появи въздухозаборник и спойлер отзад.

 

Saleen SA-40 Speedster-2

 

Интериорът интериор получава черна кожа с бели шевове, бели петна и жълти детайли. По подразбиране колата е двуместна, а вместо задните седалки са монтирани карбонови обтекатели. 

Тунингът на Ford Mustang включва инсталирането на компресорен 5,0-литров, V8 Coyote двигател с мощност 800 к.с. и 915 Нм. Това обаче не е най-мощната версия на модела - има Mustang дори с 1300 к.с. Окачването Racecraft и спирачките Saleen също са подобрени.

 

 

0 от 500