IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Ford Mustang ще е хибрид

Версията с “чист“ V8 отпада за Европа при следващото поколение

Новото поколение на най-популярния спортен автомобил на планетата – Ford Mustang, ще се появи през 2022 г., като ще получи хибридно задвижване. Това е част плановете на компанията за електрификация на моделната гама, който включва излизането на общо 18 хибридни модела от различен тип през следващите 2 години, съобщава Autocar.


Ford Mustang


Във Ford се надяват, че новият Mustang (кодово име S650) ще повтори успеха на сегашното поколение (S550), което се продава от 2015 г. Това е най-успешният спортен модел на света (за пета поредна година), след като през 2019 г. от него бяха реализирани 102 090 бройки на всички пазари. 

Всъщност, плановете на компанията предвиждаха излизането на хибриден Mustang още през 2017 г., но тогава Джим Хакет беше назначен за изпълнителен директор на Ford и той реши да даде приоритет на електрическия Mustang Mach-E, който вече е на пазара. Сега обаче в компанията могат да съсредоточат усилия върху нов Mustang, който също ще получи електрифициран агрегат.


Ford Mustang


Според подадения още през 2017 г. до американски власти патент, във Ford предвиждат създаването на хибридно превозно средство с двойно задвижване. В основата на силовия агрегат ще бъде V8 двигател, който ще бъде подпомаган от два електрически мотора. Те ще задвижват предната ос само при нужда – тоест, когато задните колела загубят сцепление.  При движение в екологичен режим, двигателят с вътрешно горене ще може да се изключва с цел по-нисък разход на гориво.

Все още не е ясно, дали във Ford ще предложат нехибридни версии на Mustang в Европа. Със сигурност вариантът с V8 ще отпадне от гамата за Европа, тъй като ще попречи на компанията до покрие новите средни стандарти за вредните емисии на континента.

Снимки: Autocar

0 от 500