IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Производството на батерии на бъдещето ще започне в Европа

Благодарение на своя ултратънък дизайн, те ще да отговорят на най-високите изисквания за обем

Blue Solutions и Bluebus, дъщерни дружества на Bollore Group, и Forsee Power подписаха два меморандума за сътрудничество. Целта е да стартират два нови съвместни проекта - да започнат разработването на твърдотелни батерии във Франция, както и да интегрират най-новите литиево-йонни батерийни системи в моделната гама на 6- и 12-метрови електрически автобуси.


батерии


Партньорите са твърдо убедени, че новата твърдотелна батерия ще се появи на пазара през 2026 година. Наричат я батерията на бъдещето. Blue Solutions произвежда твърдотелни батерии от 2011 година, а Forsee Power е специализирана в интелигентни батерийни системи, проектира и произвежда литиево-йонни батерии с висока добавена стойност за леки превозни средства.

Новото поколение батерийни клетки (GEN4), според Blue Solutions и Forsee Power, ще може да поддържа капацитета си през целия си експлоатационен живот и ще отговаря на точните изисквания на операторите и производителите за скорост на зареждане, издръжливост и безопасност.

Благодарение на своя ултратънък дизайн, батериите ще могат да отговорят на най-високите изисквания за обем. Пуснатата през 2022 г. акумулаторна система ZEN PLUS ще се използва в 12-метровия автобус Bluebus. ZEN PLUS се състои от 28-32 модула с капацитет от 74 до 84 kWh.

Проектирани за всякакъв климат, литиево-йонните клетки NMC с ефективна система за управление на температурата, според производителя, осигуряват 5000 цикъла за системите ZEN SLIM и ZEN PLUS.

Производствените съоръжения на Blue Solutions и Bluebus са разположени в Hergé-Haberique в Бретан, на обща площ от 20 000 квадратни метра. Forsee Power наема 350 души във Франция, включително около 200 в Chasnay-du-Poit, където ще се произвеждат батерийните системи за Bluebus.


0 от 500
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    През 2010 прочетох поне десетина статии с абсолютно същото съдържание, но фирмата тогава беше toyota, която вече имаше работещ прототип на твърдотелна батерия и работеха върху масовото и производство, който ще промени света през 2016 . По същото време работеха и по други проекти - водородните автомобили. След 10 години през 2020-та трябваше да продават по милион водородни автомобила годишно. В момента е 2023 и няма нито водородни автомобили нито твърдотелни батерии, всичко продължава да е ЩЕ ЩЕ
  • #1
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Статиятя е пълна само с "ще...ще....ще...очаква се..".. ами ще видим