IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW превръща предното стъкло в гигантски дисплей

Технологията Panoramic Vision ще се появи в серийно производство през 2025 година (ВИДЕО)

Германският производител BMW обяви пускането на пазара на новия BMW Panoramic Vision Head-up дисплей, който ще се появи на моделите Neue Klasse през 2025 г. Дисплеят е разработен като част от системата iDrive и е проектиран да създава взаимодействие и информационна повърхност за всички пътници, като го проектира по цялата ширина на предното стъкло.



„С нашия нов BMW Panoramic Vision предното стъкло се превръща в един голям дисплей, което отваря напълно нови възможности за проектиране на нашите автомобили. Водачът сам решава коя информация иска да показва в зрителното поле и дали пътниците да виждат цялото съдържание. Революционната проекция и значително по-ясният кокпит водят до впечатляващо ново усещане за пространство и шофиране”, коментира Франк Вебер, член на Управителния съвет за развитие на BMW AG.

BMW Panoramic Vision беше представен като производствена версия на прототипа iVision Dee, който дебютира на изложението за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас. С прототипа BMW показа как разширен head-up дисплей може да се използва и в бъдеще за концепцията за управление на дисплея и завладяващо потребителско изживяване.


BMW Panoramic Vision

BMW Panoramic Vision


Проучване, проведено от концерна, също така показва резултатите от сливането на реалността и виртуалния свят чрез превръщането на предното стъкло в проекционна повърхност. Сега технологията ще стане реалност в серийни автомобили на баварски производител.

В момента BMW Group разработва напълно нова технологична платформа за електрически превозни средства, която ще постави нови стандарти в дигитализацията, устойчивостта и дизайна. Моделите на тази платформа и ще включват цялостна ревизия на системата iDrive и контролите.


0 от 500