fallback

Subaru отбелязва 30 години Impreza с лимитирано издание

S-Edition ще има черен интериор и ще се предлага в четири цвята отвън

Японската компания Subaru пусна ново, специално издание на Impreza, за да отпразнува 30-годишнината на модела. Subaru Impreza AWD S-Edition ще включва набор от подобрения в стила, но ще се предлага само в ограничен брой, съобщи Whichcar.

 

 

Първото поколение на Impreza бе представено през октомври 1992-а и от ноември същата година е на пазара в в Япония, като до момента са продадени над 170 000 автомобила.

Базиран на топ спецификациите от Impreza Hatch 2.0iS, лимитираното S-Edition ще включва набор от модела STI и оригинални аксесоари на Subaru отвън, включително 18-инчови лети джанти, спойлер, спортна решетка и изключителна емблема S-Edition.

 

 

Съществуващият водещ S вариант в гамата има като стандарт 18-инчови алуминиеви джанти, електрическа седалка на водача в осем посоки с памет за две позиции, отопляеми предни седалки, LED автоматични фарове, кожена тапицерия на седалките, монитор за странично виждане, автоматични дълги светлини и чистачки със сензор за дъжд.

S-Edition ще има черен интериор и ще се предлага в четири цвята отвън - чисто червено, кристално бяло, кристално черен силициев диоксид и магнитно сиво, а също така ще разполага с копче за смяна на скоростите STI. Текущото поколение Impreza използва 2,0-литров 4-цилиндров боксерен двигател с атмосферно пълнене на Subaru, произвеждащ 155 к.с. и 196 Нм, съчетан с трансмисия CVT.

 

 

„Impreza е важна част от семейството на Subaru вече 30 години и това ново, специално издание, е нашият начин да отпразнуваме това наследство - каза Блеър Рийд, управляващ директор на Subaru Australia. - Добавените подобрения осигуряват подобрен спортен стил, който да съответства на възможностите за симетрично задвижване на всички колела на Impreza.“

През ноември дебютира шестото поколение 2023 Subaru Impreza. Това е понижена версия на Subaru Crosstrek, малкият SUV на японците. Стилът на последното Impreza е еволюционен в сравнение с Crosstrek, като включва преработени фарове и задни светлини, нови алуминиеви джанти и завръщане към по-спортния клас RS.

 

 

Вътре има по-голяма, 11,6-инчова информационно-развлекателна система, заимствана от Outback, WRX и Crosstrek, и включва безжични Apple CarPlay и Android Auto, софтуерни актуализации по въздуха, сателитна навигация и климатични контроли, които вече се управляват чрез сензорен екран.

Базовото ниво е 2,0-литров боксер с четири цилиндъра, произвеждащ 152 к.с. и 197 Нм, докато водещите версии преминават към 2,5-литров двигател, какъвто има при Forester и Outback, със 182 к.с и 245 Нм. Хибридна версия, вероятно задвижвана от 2.0-литровия двигател от Crosstrek, се очаква за Япония и Европа.

 

 

fallback
  • #3
    Wakabayashi ( преди 1 година )
    S серия с CVT и 155кс умрела работа.
  • #2
    анонимен ( преди 1 година )
    Който не е карал Импреза хечбек 2 Ка бензин на газ през зимата той нз колко по добра е от голф. Макар че и голф с халдекс също е кеф за зимата.
  • #1
    wtf ( преди 1 година )
    това е толкова импреза колкото оная ми работа е импреза
fallback
Последни