IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru пуска компактен и евтин пикап

Новият модел ще получи 4-цилиндров мотор и задвижване на всички колела

Скоро в гамата на Subaru може да се появи нов модел - компактен и достъпен в ценово отношение пикап. Това съобщи управляващият директор на австралийското представителство на Subaru Блеър Рийд пред журналисти от сайта Cars Guide.


Subaru


Според него търговците на Subaru в момента проучват търсенето на такъв продукт на различните пазари и виждат, че клиентите на марката на много места по света се интересуват от пикап. И докато повечето клиенти зад Океана се привличат от едрогабаритни модели на рама, като Ford F-150 и Toyota Hilux, не са малко и онези, които искат по-компактните пикапи като Ford Maverick и Hyundai Santa Cruz.

Новият пикап на Subaru ще принадлежи към компактния клас. Той ще бъде роднина на моделите Forester, Outback и Impreza, защото ще бъде изграден на същата архитектура. Става дума за платформата Subaru Global Platform. Така новият модел ще бъде наследник на пикапите Subaru Brat и Baja - тези модели също имаха такава каросерия и бяха изградени на базата на леки автомобили. Все още не е ясно на кои пазари ще се предлага евентуалният нов пикап.

Засега има и малко подробности за новия модел. Очаква се пикапът на Subaru да получи постоянното задвижване на четирите колела на компанията и да бъде оборудван с четирицилиндрови опозитни двигатели. Това с което се спекулира е, че японците ще искат да навлезнат агресивно в този сегмент, привличайки купувачите с прослувутото си 4х4 задвижване, но преди това от Subaru ще заложат на ниска цена.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Онуфри ( преди 1 година )
    и по другите авто-сайтове в България масово срещам недовършено-преведени-от-руски "новини": .
  • #6
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Абе не знам, но ( преди 1 година )
    принципно в руския език има много заемки от английски, немски, френски и др. езици. Принципно боксер на руски се нарича "оппозитньiй двигатель". И статията е преведена от руски, това е сигурно, понеже в английския език се този тип двигатели се нарича "boxer". А това дето го каза Краси, че журналистите, които превеждат са неграмотни е вярно ...
  • #5
    9 rate up comment 3 rate down comment
    wolf ( преди 1 година )
    Това не е от руски, вероятно статията е от английски - opposite е насрещен/срещуположен
  • #4
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Краси, знам руски и такава дума няма в руския език. За всеки случай погледнах в речника, за да съм 100% сигурен, но и там няма подобна дума. Интересно как реши, че е руска?
  • #3
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Краси ( преди 1 година )
    Опозитен в превод от руски да се разбира срещуположен или боксер. Просто журналята като превеждат от руски не им се занимава да търсят смисъл в превода...
  • #2
    9 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Може ли превод на термина "опозитен двигател"? Благодаря! Иначе браво на Субару да разширят гамата си автомобили с пикап, който е чудесно решение за фирмите и не само. На същата платформа с 4х4 ще е чудесно и бусове и ванове да правят. Има селища в планината, които могат да се достигат само с нещо, което е с повишена проходимост особено зимата. На Суби задвижването се е доказало, колите са им здрави и надеждни, което ги прави предпочитан вариант за подобни дестинации.
  • #1
    5 rate up comment 10 rate down comment
    qqq ( преди 1 година )
    Бих купил, за селска кола, ако го пуснат в БГ