IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Радикална промяна за Peugeot 5008

Кросоувърът получава нова визия, както и по-мощни задвижващи системи

Peugeot преживява едни от най-добрите си моменти през последните години и по отношение на леките коли, и по отношение на т.нар. кросоувъри. Моделът 3008 е бестселър, истинска опора на френската марка, новият модел 408 започна да пристига при дилърите, а компактният 2008 също търпи интересен фейслифт. И всички нови продукти скоро ще започнат да навлизат на пазара.


Peugeot 5008


Френската компания не е забравила и за 5008, модел, който няма същата популярност като "по-малкия си брат" в линията, но интересното е, че този автомобил вече няма да е със сходни форми с 3008. Обновеното 5008 ще се промени значително със смяната на поколенията. Peugeot 5008 ще бъде изцяло преработен, като компанията ще заложи на най-модерния и изискан стил, който беше въведен в моделната гама с появата на модела 308, но и на коренно различна визия.

Най-големият французин ще порасне с няколко милиметра във всички посоки с изключение на височината, което ще подобри аеродинамиката и ще предложи по-спортен стил, въпреки че колата ще остане разпознаваема отстрани. Разбира се, ще се промени и задната част.


Peugeot 5008


Основната промяна в новото Peugeot 5008 ще е в предницата. По-спортният дизайн на новия 3008  ограничава височината на товара не само в багажника, но и в зоната на задната седалка, което го прави по-малко практичен. Бъдещият 5008 ще направи точно обратното. Той ще бъде по-практичен и универсален за семейства, които избират модел с пет и седем места, като в първия случай обемът на багажника ще е наистина впечатляващ.

Новото поколение Peugeot 5008 ще бъде представено през лятото на 2024 г. и ще бъде пуснато в продажба през есента. Двигателната гама ще започне с нов 1.2-литров трицилиндров двигател PureTech с мощност 136 к.с. Освен това ще се появи и версия 5008 Hybrid. Това ще е Plug-in хибридна версия с 200 к.с. и задвижване на предните колела, същото като сегашния Hybrid 3008 със 180 к.с., но с по-мощен електрически мотор. Иновацията ще получи и батерия с капацитет 20 kWh, която ще позволи шофиране само на електрическа тяга за около 90 километра.


0 от 500
  • #1
    17 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Колкото и да се стараят с дизайн, не могат да компенсират пълната пародия под капка.А таргикомедията ства пълна, като се погледне и ценовата листа. За съжаление, някъде след 2018, Пежо скъсаха със здравия разум