IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla произведе 4-милионния си автомобил само 7 месеца след 3-милионния

Компанията на Илон Мъск продължава да разширява заводите си за постигане на голямата цел

Tesla отбеляза производството на своя 4-милионен атомобил, като това става само 7 месеца, след като компанията премина границата от 3 милиона. По време на Деня на инвеститора производителят на електромобили отбеляза, че му е отнело 12 години, за да достигне 1 милион превозни средства. Благодарение на пускането на Model 3 през 2018 г. компанията е имала нужда от 18 месеца, за да произведе своя 2-милионен автомобил и още 11 месеца, за да достигне резултат от 3 милиона.


Tesla


DriveTeslaCanada отбелязва, че текущият производствен темп на Tesla се равнява на приблизително 142 000 автомобила на месец или 1,7 милиона автомобила годишно. Тези темпове са постигнати благодаление на Гигафабриката на Tesla в Тексас, Берлин и Шанхай.

Разбира се, компанията трябва извърви дълъг път, за да постигне целта на Илон Мъск – производството на 20 милиона превозни средства през 2030 г.. Според самия Мъск, за това ще са нужни общо 12 Гигафабрики, като Tesla вече работи в тази посока. Предвидени са 3,6 милиарда долара, които ще отидат за разширяване на Гигафабриката в Невада с построяване на нови съоръжения производството на камиона Tesla Semi, както и на батерии тип 4680.


Tesla


Изборът на този щат не е случаен, тъй като наскоро службата за икономическо развитие на губернатора гласува да одобри данъчни облекчения от 330 милиона долара за 20 години за Tesla. Те включват 100% намаление на данъците върху собствеността и модифицирания бизнес данък за десетилетие и 20-годишно намаление на данъка върху продажбите и употребата. Там ставка от 7,6% е намалена на 5,35%.


0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В момента Тесла има все повече проблеми с продажбите просто производството ги изпреварва.. Например скоро свалиха цените на склад в Европа с до 2-3 хил евро и вече в Италия Тесла 3 започва от 41 500 евро а Тесла У в Германия на склад от 44 400. Намалиха и втори път цените на S/X в Америка и от началото на годината се събраха 20-30 000 долара на тези модели като Тесла S започва от 90 000 а S Плайд от 110 000 долара
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Пълни глупости ( преди 1 година )
    "DriveTeslaCanada отбелязва, че текущият производствен темп на Tesla се равнява на приблизително 142 000 автомобила на месец или 1,7 милиона автомобила годишно." Или не можете да смятате, за да повторите такава глупост или просто не сте я превели както трябва или и двете заедно. 1 милион делено на 7 месеца е равно на точно 142 хиляди. Тоест средния производствен капацитет за последните седем месеца е толкова, а не текущия. Той е над 2 милиона и продължава да расте.