IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия признаха, че не могат да правят основни компоненти за автомобили

Става въпрос за автоматични трансмисии, модерни двигатели и системи ABS

В обозримо бъдеще в Русия ще бъде невъзможно да се организира производството на плеяда важни автомобилни компоненти като автоматични трансмисии, модерни двигатели, всички системи за задвижване на колелата и ABS. Това каза в интервю за „Парламентская газета“ ръководителят на АвтоВАЗ - Максим Соколов, като допълни, че въпросните компоненти е по-лесно да се купуват отвън.

 

Завод в Русия

 

В отговор на журналистически въпрос защо китайските производители успяват да продадат автомобили и компоненти в Русия по-добре от местните, Соколов обясни, че всичко зависи от финансовия модел. Според него обемът на китайския автомобилен пазар е около 25-30 милиона коли годишно, плюс външния пазар, така че цените там са по-ниски.

Руският автомобилен пазар е значително по-малък, така че цените на същите компоненти и възли са десетки пъти по-високи, продължи Соколов. Според него цената на Lada расте, „защото се състои от възли, които се произвеждат само за руската автомобилна индустрия, за разлика от китайските автомобили“.
Компонентите стават по-скъпи, така че е невъзможно да се намали цената на крайния продукт. Ръководителят на АвтоВАЗ вярва, че е възможно да се изравнят шансовете чрез регулиране на автомобилния пазар.

 

АвтоВаз-8

 

Любопитно е, че федералните власти не споделят мнението на Максим Соколов, пишат местни руски медии. Тази седмица ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията обеща , че програмата за заместване на вноса на системата ABS ще бъде разработена преди края на годината.

Соколов казва още: „Има доста затворени пазари със собствени модели или модифицирани, които преди са принадлежали на световни автомобилни производители. Например иранският пазар, където започнаха с производството на Renault и Peugeot. Но технологично тези продукти са няколко стъпки зад продуктите, които се предлагат днес в международната автомобилна индустрия, включително продуктите на АвтоВАЗ“.

 

 

0 от 500
  • #9
    26 rate up comment 7 rate down comment
    До #8 ( преди 1 година )
    Що? Краставиците от Русия ли идват? Опаа, забравих, те и краставици нямат
  • #8
    7 rate up comment 27 rate down comment
    Virtuozzo ( преди 1 година )
    3 краставици лимит във НЕвеликобритания,техният министър им казал да ядат репички вместо домати ,санкциите определено работят :)
  • #7
    31 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Той и Сармат-а ползва електроника и процесори. Освен ако не ползва съветски лампови технологии значи е с вносни части. Отделно преди голямата реч на Путин трябваше да има тестове на Сармат-а, а той нищо не спомена. Смятай как са минали ако въобще са се случили. В момента всичко технологично влиза в Русия от Китай. И то на огромна цена. Китай в момента си купува Русия на безценица.
  • #6
    39 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Половин век по-късно още не могат да направят ABS... първата кола с ABS е S класа от 60те.
  • #5
    34 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Мдааа, санкциите не работят, ама изобщо...
  • #4
    34 rate up comment 4 rate down comment
    budinov ( преди 1 година )
    а дали изобщо сармат съществува е въпрос със повишена трудност.всичко е най най безаналогово но май само на картинка
  • #3
    39 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Те и да произведат кой ще си купи руска кола или кола с руски абс, някой със суисидални помисли.
  • #2
    31 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Ракета Сармат могат, една скоростна кутия или ABS спирачки не могат ?! Ей това, някой ще може ли да ми го обясни ?
  • #1
    44 rate up comment 6 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    "Тази седмица ръководителят на Министерството на промишлеността и търговията обеща , че програмата за заместване на вноса на системата ABS ще бъде разработена преди края на годината" Много обичат частицата ЩЕ! До м. септември 2022 г. щяха да произведат няколкостотин хиляди ВАЗа - евтини и независими от внос!