IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Русия превърнаха завод на Ford в... дъскорезница

Високотехнологичната фабрика във Всеволожск занапред ще реже дъски

Заводът на концерна Ford във Всеволожск - близо до Санкт Петербург (Русия), който произвеждаше моделите Ford Focus и Ford Mondeo, става фабрика за дървообработване, съобщи руската информационна агенция ТАСС, като се позовава на пресслужбата на Комитета за икономическо развитие и инвестиционна дейност на Ленинградска област.

 

Завод на Ford в Русия

 

Заводът беше открит през 2002 г. и стана първият за сглобяване на автомобили с пълен цикъл в Русия. Въпреки това през 2019 г., на фона на спад в търсенето на продукти, американците решиха да напуснат руския пазар на леки автомобили, оставяйки само сглобяването на търговски микробуси в Елабуга (Татарстан).

Дейността на завода спря през юни 2019-а, а през декември 2021 г. беше продаден на корейски производител на авточасти Sungwoo Hitech (LLC SV Rus). Основана през 1977 г., компанията произвежда силови елементи на купето, вратите, броните. Основни клиенти на азиатците са Hyundai, Kia, Renault Samsung Motors, GM Korea Company.

 

Завод на Ford в Русия-1

 

В края на 2022 г. ТАСС, позовавайки се на пресслужбата на администрацията на Ленинградска област съобщи, че Sungwoo Hitech е отложил за неопределено време пускането на производството. Компанията отказа да коментира ситуацията, а на 31 януари губернаторът на Ленинградска област - Александър Дрозденко съобщи, че преговорите с южнокорейците за рестартиране на бившия завод не са прекъснати, а са спрени. Причината е политическата ситуация.

Най-новата информация е, че дървообработваща компания планира да създаде производство на мястото на бившия завод на Ford. Част от територията е наета от фирмата и вече работи.

 

Завод на Ford в Русия-2

 

Според руското издание Комсомолска правда „там, където от много години се сглобяват високотехнологични чуждестранни автомобили, сега кръгли дървени трупи ще бъдат рязани на дъски. Условно. Но това е по-добре от престой на предприятието“.

 

 

0 от 500
  • #23
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 9 месеца )
    Ами руснаците от това разбират, това правят...
  • #22
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Непричом ( преди 1 година )
    Ами то ленинград и ленинградска област отдавна не съществуват такава ли през 2022 година откъде ги взехте тия данни бе
  • #21
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Бб ( преди 1 година )
    Мачкай Вова.
  • #20
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Правилна икономическ ( преди 1 година )
    Това е еволюция - от производство на автомобили да еволюираш до производство на дъски. Търсенето определя предлагането, т.е. производството. На руснаците не им трябват автомобили вече, но им трябват много дъски с които да се хлопат по главите.
  • #19
    13 rate up comment 1 rate down comment
    до 20 ( преди 1 година )
    По-скоро към началото на 50-те - психопатичен вожд на края на силите си, боричкащи се до трупа подлизурковци, лагери и гнет
  • #18
    17 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    В допълнение към дъскорезницата, ще открият и спомагателно производство на брадви и тесли, както такъв за пакетиране на пелети, за да затворят напълно производствения цикъл. Руснаците уверено крачат към 80-те години на миналия век откъдето ги извади "прогнилия" капитализъм (и нас също за тези които помнят).
  • #17
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Витория Нуланд до 12 ( преди 1 година )
    5 цента дотълнително превод имаш)))))
  • #16
    2 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    истината за украина е по различна от тази която се тиражира за съжаление заради тази истина умират невинни хора и се разрушават човешки съдби
  • #15
    23 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Абе бай Ботокс добре ги управлява :) , развиват се алкашите
  • #14
    19 rate up comment 3 rate down comment
    До 12 ( преди 1 година )
    Има и много умни и независимо мислещи руснаци особено сред младите но те са потиснати или бягат.. Самите украинци са друг вид руснаци дори "по-стари" като знаем, че Киевска Рус е преди Московското княжество и бяха рускоговорящи русофили и анти-НАТО преди Русия да ги нападне през 2014г.. Путин майсторски ги настрои едни срещу други просто защото украинците свалиха с 100 жертви корумпирания и близък до Путин - Янукович и искаха в ЕС вместо да са малко подобие на Русия на Путин но без ресурсите..