IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari отряза милионер заради... анцуг

Бивш бодигард на Майкъл Джексън твърди, че дилър на марката не му обърнал внимание

Бившият бодигард на покойния крал на поп музиката Майкъл Джексън - Мат Фидес, обвинява дилър на Ferrari в социалните мрежи, че персоналът в автокъща Dick Lovett в Суиндън (Великобритания) го е пренебрегвал в продължение на 20 минути, защото е бил облечен с анцуг.

 

michael-jacksons-former-bodyguard-ferrari-3

 

Всеизвестно е, че Ferrari се интересува и подбира клиентите, като се стреми да поддържа репутацията си и предпочита купувачите да не модифицират колите си наред с други правила, освен ако не е в оторизиран сервиз или промените са фини и елегантни. Но сега Фидес обвинява дилъра, че показва пристрастие към клиентите още преди да са „отворили портфейлите си“, информира Аutoevolution.

43-годишният Мат Фидес не е популярна личност, той е майстор на бойните изкуства и предприемач. Известен е най-вече с това, че е бил бодигард на Майкъл Джексън, което очевидно му е помогнало да спечели около 120 милиона паунда с верига от училища по бойни изкуства.

 

michael-jacksons-former-bodyguard-ferrari-4

 

И така, какво купува някой с толкова пари? Ferrari, разбира се. Поне се опитва да купи. Мат и неговата 29-годишна съпруга Моник имали намерение да вземат не един, а два автомобила. След като влезли в шоурума обаче, според техните твърдения, около 20 минути никой не им обърнал внимание, а били сами в помещението. И причината била неговото облекло - анцуг. След като Моник потърсила помощ и персоналът разбрал кой е той, тогава променили отношението си и го обгрижили, но и Мат направил същото – сменил решението си.

„Не се обличам много добре, нося анцузи през 99,9 процента от времето, защото съм фитнес човек, това съм аз – заявява Мат Фидес. - Можех да разбера, ако бяха заети, но ние бяхме единствените вътре. Вероятно има много губещи времето си хора, които просто се появяват, правят няколко снимки в колите и след това си тръгват. Мисля, че като ме видяха с анцуг, вероятно предположиха, че това правя и аз. Ако се бях появил с костюм и вратовръзка или бях с 20 години по-стар, вероятно щеше да е различна история. Или ако бях влязъл с Майкъл Джексън навремето. Бях готов да пръсна между 400 000 и 500 000 лири за две коли.“

 

michael-jacksons-former-bodyguard-ferrari-2

 

Адриан Бърк, мениджър в салона, казва: „Мога да потвърдя, че г-н Фидес посети нашето представителство. При пристигането си той първоначално беше посрещнат от нашия домакин и след кратко забавяне, поради високите нива на трафик в шоурума, човек от нашия екип по продажбите говори с него за избор от гамата автомобили. Dick Lovett се гордее да поддържа постоянно високо ниво на обслужване на клиентите и за всеки, който посети нашия шоурум, независимо от външния вид или облеклото."

Мат Фидес, който живее в Тивъртън, Югозападна Англия, е купувал Ferrari от същото представителство, когато е бил на 29 години, като тогава е избрал Ferrari 360 Spider. Сега той не разкрива към какъв модел се е насочил, но след първоначалния шок е гледал сиво Ferrari SF90 Stradale и се е качил във Ferrari 458 Spider.

 

 

0 от 500
  • #22
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Иванка В. ( преди 1 година )
    Правилно е да се пише анцуг, мн.ч. анцузи. Думата е заета от немски Anzug.Отивам на планина и трябва да се снабдя с топъл анцуг.Анцузите, които харесвам и нося, са произведени от българска фирма.ИзточнициОфициален правописен речник на българския език. С., БАН, Просвета, 2012, с. 158.Речник на чуждите думи в българския език. Състав. М. Филипова-Байрова и др. С., БАН, 1982, с. 86.
  • #21
    10 rate up comment 15 rate down comment
    Пише се "анцунг ( преди 1 година )
    Трябва да си изключително див селянин,да отидеш да си купуваш такъв автомобил,облечен с *** анцунг. При такава проява на неуважение никой не бива да ти обръща внимание а и никой не е длъжен да знае с какво се занимаваш през цялото време. Определено този човек няма елементарно възпитание.
  • #20
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Пропов ( преди 1 година )
    Анцуг е модерния аналог на едно времешното ***. Така го виждам аз, така се отнасям и с хората около мен. Единствения начин да започнеш една комуникация добре е с външен вид. Така показваш отношение към събеседника и собствената си култура за една секунда.Познавам хора дето не излизат от анцузите си, и аз не излизам с тях. Всичките са 100% селски тарикати.
  • #19
    5 rate up comment 4 rate down comment
    До 19 ( преди 1 година )
    Защо реши че моите познати носят анцузи? Защо реши че нямат и лъскави дрехи и автомобили? Селски бек си ти, който не може да си позволи да се качи в нормален автомобил или да носи евтини дрехи докато работи. Точно заради уважението към останалите, не е необходимо постоянно да парадираш колко повече имаш от тях и да се държиш пренебрежително, особено ако очакваш съдействие и лоялност от тях. Голям смях става с такива като тебе, като почнат да се правят на велики без да знаят с кого говорят.
  • #18
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Ценко Чоков ( преди 1 година )
    За щастие или нещастие хората са такива, че си правят изводи за останалите по вида им. Сетих се колко смотан изглежда бил гейц, оня отрепания от фейсбука също прилича на клошар. Друг въпрос е, че може да ни купи и продаде цялата държава за 10 минути.
  • #17
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Емил ( преди 1 година )
    #10 Селянино всеки уважаващ себе си човек,носи анцузи единствено когато спортува,а твоите познати без значение колко пари имат,си остават елементарни селски беци.
  • #16
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Банков служител ( преди 1 година )
    Иначе да , този льольо , който влиза в шоурума на Ферари прилича на някой, който доста се е объркал относно това къде се намира. Разбирам - в някакво смешно музикално магазинче - ОК, влизай с анцунг, макар и да бъдеш подценен, но при така по-официални посещения в шоурум, като този на Ферари, особено и при покупки на стойност $$млн$$ някак си не върви.
  • #15
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Банков служител ( преди 1 година )
    В крайна сметка това негово държание много ме обиди и нарочно бръкнах и извадих няколкото хиляди лв., които бяхме подготвили за да му ги покажа и да му обясня ,че този бранд за мен умря , както и той самия. Това се случи на бул. Черни връх. След това отидох при Весо Кокала от Фактор и свършихме прекрасна работа. Всеки един път когато имам шанс и възможност ще нахраня bang i olufsen BG именно поради факта, че подценяват хората. Да , по вида посрещат - но после как се изпращаме е друг въпрос.
  • #14
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Банков служител ( преди 1 година )
    Правех си ремонт у нас. Исках да си вградя високоговорители в стените. Отидохме до магазин на bang & olufsen. Бяхме с момчето, където слагаше гипсокартон и т.н., аз също се бях облякъл с най-дрипавите ми дрехи, понеже и боядисвахме. *** в магазина ни изгледа именно заради външния вид и някак си високомерно и пренебрежително стигна до заключението, че само разглеждаме и едва ли имаме пари да си позволим каквото и да било от магазинчето, в което очевидно не работеше, по държанието му.
  • #13
    12 rate up comment 7 rate down comment
    СМОГ ( преди 1 година )
    Ферари: Анцугът е облекло за спортни зали. Ясен знак, че господинът не знае къде се намира. Драги клиенти, давайте правилните знаци. Кристална топка в шоурума нямаме.