IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бясно движеща се Tesla отново катастрофира в Китай

При инцидента с Model 3 има сериозно пострадали хора (ВИДЕО)

Нова катастрофа с автомобил Tesla, причинена от бясно шофиране по градски улици, се разигра в китайския град Руян в провинция Джъдзян, показва видео от камери за наблюдение, съобщи CarNewsChina. От кадрите се вижда как Model 3 се движи с голяма скорост, като първо буквално „лети“ по мост, след това сменя лентите на движение, като избягва удар с други коли и накрая се блъска в автобус и паркирано Audi.

 

Катастрофа на Tesla Model 3 в Китай-1

 

Според първоначалната информация на местни медии пътникът в бързо движещата се Tesla е починал, а шофьорът е бил откаран в болница, като е спасен от намиращи се наблизо пешеходци. След това се казва, че няма загинали хора, но има няколко ранени при инцидента. Все още липсва пълна информация за катастрофата и най-вече за причината за неадекватното шофиране в градски условия.

През ноември, отново в Китай в град Тайджоу, провинция Джъдзян, Tesla Model Y блъсна два автомобила и двама души загинаха. Две седмици преди този инцидент, друг Model Y излезе извън контрол, след което катастрофира и причини смъртта на двама души, а други трима бяха ранени. При този случай колата се движеше с над 100 км/ч в продължение на 2,6 км, но резултатите от разследването все още не са оповестени.



Тогава имаше обвинения за неизправност на спирачните педали в колите на Tesla. Китайски клиент дори организира протест на автомобилното изложение в Шанхай, твърдейки, че инцидентът е причинен точно от повреда в спирачките. От Tesla отговориха на тези оплаквания, като заявиха, че техните превозни средства нямат никакво нежелано ускорение.

Такива оплаквания не са ограничени само в Китай, като много клиенти в САЩ също изразяват загриженост, пише още CarNewsChina. Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) разследва тези оплаквания и след това бе публикувано становище, че случаите на внезапно непреднамерено ускорение в колите на Tesla не са причинени от някакъв дефект, а по-скоро от грешка на водача. NHTSA подчертава необходимостта шофьорите да бъдат внимателни за грешки с педалите, като се съобщава, че около 16 000 катастрофи годишно в САЩ стават именно поради тази причина.

 

Катастрофа на Tesla Model 3 в Китай

 

Въпреки тези констатации много китайски медии свързват произшествията с „повреда на спирачките“, а потребителите на местната социална мрежа Weibo обвиняват Tesla, че продава опасни коли. Преди това компанията предприе съдебни действия срещу някои потребители на социални медии, които твърдяха, че спирачките са повредени. Това доведе до един случай, когато шофьор призна, че е инсценирал видео и се извини на автомобилния производител.

 

 

0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    До 10 - я вземи потърси и ще я намериш информацията!Ако прочетеш някъде, че са извикали всички коли за един ден и са оправили проблема за една вечер, ми прати сметката си да ти преведа 100 000 евро!!!! Физически проблем със светлини през безжичен упдейт до сега не съм чувал да се оправя, *** щом си толкова голям механик!!!!Как не са те виканали в тесла, да работиш, не знам!Аз само отбелязвам,че след инциденти има странна активност от Тесла по колите им, а уж вина нямат!
  • #11
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Ха ха му ( преди 1 година )
    А какво точно разбираш под нежелано ускорение и смяна на лентите? Автопилота никога не е бил завършен, за да очакваш, че няма да сгреши и да се наложи да го коригираш. Няма нито един случай досега в който при натискане на спирачките или малко по- рязко завъртане на волана, автопилота да не се е изключил и да не е дал управлението на шофьора. Дори при ситуации в които не знае какво да прави също се изключва поне една секунда преди сблъсък, което е достатъчно за опитен шофьор да се справи.
  • #10
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха му ( преди 1 година )
    И къде Тесла ги "прибра" тези половин милион автомобила? В гаража? Егати механиците. Как успяха да се справят за една нощ и на сутринта всички са с правилно работещи светлини? Дали пък защото не е необходимо да променят окабеляването като останалите, а изпратиха ъпдейт по интернет, за да светят спирачките когато трябва?
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Муахаха ( преди 1 година )
    Тесла и вина в едно изречение не може да има!Интересно е че след предния случай в Китай и още няколко в Щатите,за които уж бяха виновни шофьорите,тесла прибра близо 500 000 коли за проблем уж със светлините на сирачките!След няколко катастрофи през последните седмици с нежелано ускорение и смяна на лентите,за които пак виновни шофьорите,американските регулатори препоръчаха на тесла промени в софтуера на "автопилота" и миналата седмица 350 000 коли бяха "пипнати".Но тесла вина няма за катастрофи!
  • #8
    5 rate up comment 2 rate down comment
    до 6 ( преди 1 година )
    Напротив. Не знаеш какви хора има. В такива ситуации изцяло изключват. Виждал съм жени да пускат волана при най-малка опастност и да ги слагат на очите си. Виждал съм жени да пускат педаала на спирачката като усетят вибрацията на АБС-а. И в статията са го написали - 16 000 случая на объркан педаал само в САЩ, а щом са стигнали до статистиката, значи са причинили инцидент. Иначе и аз съм включвал на предна, вместо на задна или обратното, но съм се усещал за милисекунда.
  • #7
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 1 година )
    Спокойно другаре електричаре, знаем вече - калпавата електроника на Т'слата никога не е виновна!
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Съмнявам се някой да е толкова луд, че да не намали като види автобуса и да кара по този начин през цялото време. Ако пък е бил толкова зле да обърка ***, ми изглежда нереално да не се усети за толкова време.
  • #5
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Иначе китайчето е извадило голям късмет - първо се удря в движещ се в същата посока автобус, което намаля скоростта значително без опастност за живота, след което вече следва пълното убиване на скоростта в Ауди-то.
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    А защо автобуса продължи надолу след катастрофата?
  • #3
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Дори спирачките да са повредени, Тесла спира до 0 само като се пусне газта заради регенерацията, макар и малко по-бавно. Има само два начина колата да ускорява така - погрешно натиснат пеедал на газта до дупка или заклещен пеедал на газта от стелката, което може да се случи с неоригинални стелки.