IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бясно движеща се Tesla отново катастрофира в Китай

При инцидента с Model 3 има сериозно пострадали хора (ВИДЕО)

Нова катастрофа с автомобил Tesla, причинена от бясно шофиране по градски улици, се разигра в китайския град Руян в провинция Джъдзян, показва видео от камери за наблюдение, съобщи CarNewsChina. От кадрите се вижда как Model 3 се движи с голяма скорост, като първо буквално „лети“ по мост, след това сменя лентите на движение, като избягва удар с други коли и накрая се блъска в автобус и паркирано Audi.

 

Катастрофа на Tesla Model 3 в Китай-1

 

Според първоначалната информация на местни медии пътникът в бързо движещата се Tesla е починал, а шофьорът е бил откаран в болница, като е спасен от намиращи се наблизо пешеходци. След това се казва, че няма загинали хора, но има няколко ранени при инцидента. Все още липсва пълна информация за катастрофата и най-вече за причината за неадекватното шофиране в градски условия.

През ноември, отново в Китай в град Тайджоу, провинция Джъдзян, Tesla Model Y блъсна два автомобила и двама души загинаха. Две седмици преди този инцидент, друг Model Y излезе извън контрол, след което катастрофира и причини смъртта на двама души, а други трима бяха ранени. При този случай колата се движеше с над 100 км/ч в продължение на 2,6 км, но резултатите от разследването все още не са оповестени.



Тогава имаше обвинения за неизправност на спирачните педали в колите на Tesla. Китайски клиент дори организира протест на автомобилното изложение в Шанхай, твърдейки, че инцидентът е причинен точно от повреда в спирачките. От Tesla отговориха на тези оплаквания, като заявиха, че техните превозни средства нямат никакво нежелано ускорение.

Такива оплаквания не са ограничени само в Китай, като много клиенти в САЩ също изразяват загриженост, пише още CarNewsChina. Националната администрация за безопасност на движението по пътищата на САЩ (NHTSA) разследва тези оплаквания и след това бе публикувано становище, че случаите на внезапно непреднамерено ускорение в колите на Tesla не са причинени от някакъв дефект, а по-скоро от грешка на водача. NHTSA подчертава необходимостта шофьорите да бъдат внимателни за грешки с педалите, като се съобщава, че около 16 000 катастрофи годишно в САЩ стават именно поради тази причина.

 

Катастрофа на Tesla Model 3 в Китай

 

Въпреки тези констатации много китайски медии свързват произшествията с „повреда на спирачките“, а потребителите на местната социална мрежа Weibo обвиняват Tesla, че продава опасни коли. Преди това компанията предприе съдебни действия срещу някои потребители на социални медии, които твърдяха, че спирачките са повредени. Това доведе до един случай, когато шофьор призна, че е инсценирал видео и се извини на автомобилния производител.

 

 

0 от 500
  • #22
    0 rate up comment 0 rate down comment
    китай: ( преди 10 месеца )
    Цитат : потребителите обвиняват Tesla, че продава опасни коли. Край на цитата.
  • #21
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Гостенино ( преди 1 година )
    Как реши че от Тесла никога не се признават за виновни, след като след като един от работниците е пропуснал да завие един болт, който по-късно е бил завит в сервиз, клиентът е поискал смяна на целия автомобил, то от Тесла са уважили желанието му. Ще посочиш ли една друга марка която би направила същото? На това, ако му казваш не поемане на отговорност и не признаване на вина, не знам какво очакваш!
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 година )
    От Тесла никога не са виновни.
  • #19
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Алекс ( преди 1 година )
    Пътническата клетка не е деформирана.Краш теста е успешен.
  • #18
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Нищо чудно да се е объркал и от много бързото ускорение съвсем да се е паникьосал което пречи да анализира ситуацията. Така и жената като почна да кара новата кола с автоматик и ми звъни - колата не тръгва, *** е много твърд... а тя натискала с левия крак спирачката като съединител и се пробвала да го отпуска по малко и да натиска газта едновременно :-)
  • #17
    1 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 1 година )
    Голямо клепане пада в Чайна Таун. Откакто отвори Гига-Шанхай, не им се харчат китайките. Твърде неудобно да те клатят на собствен терен и Сун Дзъ...ааа тозиии... Дзин Пин е разпоредил: нека Томатината започне сега! Баварци ако се търкалят - може. За лошата Тесла да се вдига вой до небесата. Су Джок не искал китайско? Как така била изкопирана бутафория? Ся ше видите вий
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха му ( преди 1 година )
    И като даваш съвети не е лошо първо сам да се възползваш от тях. Четем в официалната страница на Тесла заглавие:Update Vehicle Firmware for Tail Lamps False Fault DetectionА по-надолу: "Трябва ли да си уговоря час за обслужване за това изтегляне?"Не. Това изтегляне се решава чрез актуализиране на софтуера на превозното средство, което не изисква клиентът да насрочи час за сервиз.
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 13 ( преди 1 година )
    Я се разбери със себе си проблемът от натискане на спирачките ли е бил или от ускорението? Защото спирането е с обратен знак на ускорението. Ако автопилота реши да спре, шофьорът няма абсолютно нищо какво да направи. Точно както и е ако шофьорът реши да спре автопилота няма какво да направи. Тоест при работеща спирачна система, няма как да не можеш да спреш, защото системата е механична.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    Ха ха му ( преди 1 година )
    И след като се оправили вече светлините на спирачките и светят при всяко натискане, да виждаш в клипа да светят стоповете и някой да се опитва да спира? Няма и да видиш! Също така със сигурност в логовете на автомобила няма да се види повишаване на налягането в спирачната система заради натиснати спирачки, защото ако едновременно натиснеш газта и спирачката, действието на газта се отменя, докато не пуснеш спирачката дори да не е включен автопилота. Стандартна процедура за бърз старт от място.
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    муахаха ( преди 1 година )
    до 11 - има и други източници на информация освен тук!Чети - един от най-фрапиращите случаи от преди месец - колата ускорява, престроява се в лява лента и набива набива спирачки, всичко това според шофьора го е направила в режим "автопилот", резултата тежка верижна катастрофа!!! Ей това разбирам под нежелано ускорение и промяна на лентата на движение - разбирам както точно го е обяснил шофьора, свидетелите, полицията!