IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой е най-надеждният компактен SUV?

Класацията е за САЩ и показва честота и цената на ремонтите

Представите на потребителите в САЩ и Европа за компактен SUV се разминават заради размерите на предлаганите на местните пазари автомобили. И все пак повечето модели, влизащи в тази категория зад океана, се продават и на Стария континент. Затова е интересно да се разбере и кои са най-надеждните автомобили в този сегмент, като в случая класацията е на сайта Repairpal, който помага на потребителите с препоръки за ремонти и намиране на сервизи.


SUV


Посочва се, че като цяло надеждността на компактния SUV е 4,0 от 5,0, което класира този клас на 6-то място от общо 19 типове превозни средства. Тази оценка се основава на средната стойност за ремонти на 26 модела. При компактните SUV сумата е 521 долара на година, което означава, че разходите за притежание на такъв автомобил е над средните.

Другите фактори, които допринасят за надеждността на компактните SUV, включват средно 0,3 посещения в сервиз на година и 11% вероятност ремонтът да е тежък.


Най-надеждните компактни SUV (ГАЛЕРИЯ):


Subaru Crosstrek и Honda CR-V са единствените компактни SUV автомобили, които получават резултати от 4,5 от 5,0 от RepairPal. Факт е, че оценката за надеждност на модела на Subaru изглежда малко странно, тъй като средните годишни разходи на Crosstrek са по-високи от тези на следващите пет модела в списъка, но това си има логично обяснени.

Въпреки че цената е по-висока за Crosstrek, честотата на непланираните ремонти за този SUV е 0,1 пъти годишно. Средно за класа на компактните SUV този показател е 0,3 пъти годишно. За сравнение, Honda CR-V има честотен рейтинг 0,3, а този на Toyota RAV4 е 0,26.


Subaru Crosstrek


Освен това, вероятността непланираните ремонти на Subaru Crosstrek да бъдат тежки е 7% в сравнение с 11% за класа на компактните SUV автомобили. При Honda CR-V показателят е 9%,докато на Toyota RAV4 той достига 10%.


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Боян ( преди 1 година )
    #3 едно е да караш,друго е да знаеш.Рав е най надежната и здрава SUV.И по глупостите където пишеш и най бързият SUV. Ама е така и ти като от тези от вестника глупости да пишеш.Най надежните са РАВ,Сузуки Акрос,Субаро...
  • #6
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гринго ( преди 1 година )
    В сащ само японски ли коли карат???Явно са по бедни от нас завалиите!!!По всичко личи,че статията е дейл.Както всички статии във вашият вестник.
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Дани ( преди 1 година )
    Като гледам снимките на колите,значи тази статия е повече от 5 години.Ясно е,че някой си плащат за фалшиви статии.Нещата стоят по съвсем друг начин,но не ми е работата да пиша кои са най надежните SUV-та.Статията е копи-пейст. С две думи,отново простотии пишете или сте копирали платена статия.
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    why ( преди 1 година )
    само японски ?
  • #3
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Xbr4wl ( преди 1 година )
    Карал съм няколко от тези марки.Най надеждната е Раф4 2016,до последния модел. Хонда е по удобна и по бърза.Такаче според джоба.
  • #2
    10 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    С тия разходи за ремонти,нито един!Надеждни явно няма!
  • #1
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 1 година )
    "Разходи за подръжка" , а не "Разходи за ремонт"...двете са различни неща...