IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ретро-музей във Варна продава автомобили от соц-епохата

Някои от 90-те изложени коли са почти като чисто нови

Във Варна се продават автомобили от времената на социализма, произведени в СССР и други страни, а продавачът е Ретро музей. Обявата е публикувана във facebook страницата на музея и генерира много голям интерес с въпроси за цени, или просто коментари. Вече има и капарирани коли, се съобщава още в социалната мрежа.

 

Соцколи от музея във Варна

 

Обявата гласи: „Продаваме 90 соц. автомобила! Това не са колите в залата, а в склада ни. Понеже лимитът в залата ни е почти запълнен, продаваме всичко в склада.

Имаме ГАЗ-13 Чайка в почти чисто ново състояние, Волга 2410 на 5 хил. км, Вартбург 311 на 7 хил. км, Вартбург 353 на 1000 км и друг на 9 хил., ВАЗ 21013 на 300 км, Москвич на 3 хил. км, ГАЗ-69 на 3 хил. км, УАЗ-469 на 1000 км, Варшава, Шкода, Трабант, Волга-М21, Баркас, ЖУК. И още много, много други“.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500
  • #19
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Визирах коментар 16, не 17 (явно има изтрит междувременно коментар, затова и разменената номерация). Със 17 съм съгласен.
  • #18
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    До 17-иНе виждам някой да ти казва, че някъде в Германия има музей с фигура на Хонекер. Човекът ясно е написал какво има. В музея във Варна също не са изложили фигура на другаря Живков, а автомобили. И... дали е просто печатна грешка, че си "дивял", а не живял някъде около Берлин?
  • #17
    5 rate up comment 1 rate down comment
    До 15 ( преди 1 година )
    Не си прав на 100%!Вярно е, има много скрапове, които са в ужасно състояние, я ще голи масло кат разпрана, я ще се разпадне, защото няма здраво отдолу и лонжарите пред разпад...но има и поддържани Лади, не са много, но ги има.
  • #16
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    12-ти, от чалга ми се дрейфа. И колкото и нескромно да звучи, бях от онези, вече забравени хора, благодарение на които 10ти ноември 1989 се случи. Не казвам демокрация, защото тя все още е далеч....БСП, НДСВ, ДПС, за съжаление и СДС, се оказаха КГБ и ДС. Дивял съм 5 години близо до Берлин. Никъде, в никой музей няма фигура на Ерик Хонекер. Никъде не се възхвалява ЩАЗИ. Явно ти си малкият, израснал чалга.....
  • #15
    9 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Къде са тия възрастните със запазените коли? Няма такива. А мисля че руските коли отдавна са ги нарязали за скрап. Всички пенсионери отдавна си купиха съвременни коли. Гледам ги по селата масово карат джипове вече. Руските коли са голяма рядкост. А пък запазена да намериш е невъзможно.
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Дон ( преди 1 година )
    До #13, няма смисъл да се дават 15-20 бона за Жигула, може да се намери добър екземпляр и за 700-1000 лв, както каза един човек по-долу.Трудно, но се намират, ама трябва от възрастните хора, по групите скраповете са по толкова, ама там са печалбари - повечето, а възрастния човек и на 600-800 лв е доволен.
  • #13
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Станчо куфара ( преди 1 година )
    Нямаме интерес от такива ***
  • #12
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    11-ти, когато говорим за история, не мисля че има значение какво е. В Берлин е пълно с музеи посветени за източна Германия, има музей на Трабант? И какво и това е рекклама на комунистическа дикатура? Или ппросто си новоизлюпен "демократ" израснал с чалга?
  • #11
    14 rate up comment 16 rate down comment
    Скъсани боксерки ( преди 1 година )
    За колите в музея, адмирации! Наистина са добре реставрирани и поддържани. Иначе, музеят като цяло, е реклама на комунистическата диктатура. Щом има и восъчни фигури на червените императори....
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Червената Ладичка комби много ми харесва.