IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

30-годишен VW Golf бе продаден три пъти по-скъпо от новия модел

Този GTI от второ поколение предизвика яростно наддаване на търг

Докато някои се оплакват от бързото покачване на цените в автокъщите, други наистина са готови да дадат сериозни пари за употребявани автомобили. Доказателство за лудостта, обзела пазара на коли втора ръка, е Volkswagen Golf GTI от 1992 г. с пробег от 137 000 км.


VW Golf GTI


Ярко червеният Volkswagen Golf GTI е закупен като нов през 1992 г. в Тексас. След това колата прекосява океана и прекарва по-голямата част от живота си в Холандия. През 2022 г. хечбекът се завръща отново в САЩ , а сега е продаден на търг от Bring a Trailer.

Първоначално наддаването върви доста премерено, докато участниците в него не достигнаха до 35 000 долара, което е повече от прилична сума за такава кола. Тогава обаче двама от наддаващите започнаха да повишават ставките, надцаквайки се един друг. На 45 000 долара всички останали се бяха отказали, а двубоят приключи на 87 000 долара с победа на клиент с прякор Pablovv.


VW Golf GTI


В резултат на това този Volkswagen Golf GTI се превърна в един от най-скъпите представители на второто поколение GTI, продавани някога на търг. Автомобилът наистина е в отлично техническо състояние и има ясна сервизна история, но дори и това не може да оправдае толкова висока цена. За сравнение, в САЩ чисто нов VW Golf R от сегашната генерация на модела струва 3 пъти по-малко – базовата му цена е 30 500 долара

Второто поколение Volkswagen Golf GTI се задвижва от 16-клапанов 2,0-литров четирицилиндров двигател, съчетан с 5-степенна механична скоростна кутия. Списъкът с оборудване включва люк, 15-инчови джанти BBS, предни седалки Recaro, климатик и стерео система с касетофон Philips. Предлага се и сервизна книжка.


Още снимки на 30-годишния хечбек - вижте в галерията:


0 от 500