IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Светът се побърка и тази Toyota Tacoma е доказателство

23-годишният пикап беше продаден на търг за дилъри за 17 000 долара

Цените на употребяваните автомобили се увеличават заради липсата на нови коли в шоу-румове, което пък се дължи на кризата с чипове и пандемията от коронавирус. При някои машини обаче цените достигат направо нереални стойности, като доказателство е тази Toyota Tacoma XtraCab от 1998 година.


1998 Toyota Tacoma 4x4 Manual


Пикапът със задвижване на четирите колела и механична скоростна кутия има пробег от 103 000 км беше продаден на търг, в който наддаваха над 200 дилъри от САЩ. Началната му цена беше 6000 долара, които бяха покрити още на 15-ата секунда от наддаването. В крайна сметка, автомобилът беше продаден за цели 17 000 долара, което си е доста сериозна сума. Още повече, че и оборудването му е най-ниското за модела, предлагано преди 23 години (просто тогава никой не купува пикапи с много екстри).

Сега търговецът, който го купи, ще трябва да реализира и печалба от продажбата му. Преди това обаче той ще заплати такси по сделката, както и производствени разходи. Самият пикап не е в идеално състояние, така че ще трябва да се похарчат пари и за леки ремонти. А това означава, че бъдещият му собственик ще плати над 20 000 долара, за да може дилърът да има поне малка печалба.

Още снимки на 23-годишния пикап - вижте в галерията:

В случая търгът е организиран от Carmax, където седмично се продават над 12 000 такива коли. И много от тях са на доста висока цена. Същият Toyota Tacoma XtraCab, произведен през 1996 година, но по-зле оборудван, като нов е купен за 13 000 долара. Сега собственикът му успява да го продаде за 3500 долара, като пикапът е с оригиналните си двигател и трансмисия, но пробегът му е 534 000 км.

Снимка: Motor1

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Иво Петров ( преди 2 години )
    Пълни глупости!
  • #7
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Петър ( преди 2 години )
    *** ВиК колата е бензин.
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Васко111 ( преди 2 години )
    Със сигурност ще живее по дълго от новите ***
  • #5
    14 rate up comment 2 rate down comment
    ВиК 68 ( преди 2 години )
    Този стар кош си има достойнства,никаква електроника, обикновен дизелов мотор, изключително здрава ходова част,даже и броните са му железни сигурно.мой приятел кара Тойота 4 Рънър от 91 година безотказно добиче,
  • #4
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Реалист ( преди 2 години )
    Всъщност 15000$ вече не са това, което бяха преди 5 години. Само за 2 години, същите тези американци напечатаха на хартийки няколко трилона долара и така изнесоха не стоки, а инфлация. Така че не ги мислете американците как така дават 17 хил. $ за 15 год. коли. Зад хартийките им няма почти никаква стойност.
  • #3
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    англосаксонците контролират нашия свят след загубата на Наполеон, а тук някакви клошари вечно говорят глупостииии
  • #2
    20 rate up comment 3 rate down comment
    До 1 ( преди 2 години )
    Явно е че пращиш от логика и мъдрост не може да се сравняваш с някакво си народче благодарение на което има интернет че такива като теб да си сипят хейта и да се имат за по-висш разум едва ли не без значение дали ще хейтят по американци, немци, японци или руснаци еднакво жалко е
  • #1
    18 rate up comment 31 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не света се е побъркал, просто това са американци, там логика в действията им не трябва да се търси. В друга държава нямаше да платят и половината от тези пари за този стар кош.