IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Топ 10 на най-продаваните автомобили в света за 2022 година

Toyota продължава да доминира, но идва време и за нови лидери

Световният автомобилен пазар все още е доминиран от моделите на Toyota, но определено настъпва времето за нови лидери. Това става ясно от статистиката за продажбите за 2022 година, съобщава Focus2Move.


Toyota


В класацията са включени най-продаваните автомобили и лекотоварни модели и в света, обобщавайки данни за всичките 162 държави, които се проследяват на месечна база. Резултатите се актуализират с последните данни за регистрации, получени от местните официални власти, държава по държава.

Въпреки, че автомобилната индустрия бързо се трансформира към електрификация и новите модели на електромобили се увеличават в глобалната класация на най-продаваните автомобили, все още е трудно да се изместят традиционните автомобили с ДВГ.


Най-продаваните автомобили в света за 2022 година (ГАЛЕРИЯ):


Най-забележителните показатели за останалите модели в Топ 100 са свързани предимно с електрическите превозни средства. Два от тях правят и най-голям прогрес в класация по продажби спрямо предходната година, като и двата са на един и същи китайски производител – BYD. Моделът Song скача от 85-о на 14-о място, а BYD Qin Plus се придвижва на 26-а позиция, след като само година по-рано е бил на 120-о място.

0 от 500