IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски премиум автомобил върна бутоните в купето

Обновеният кроусоувър Hongqi HS5 има нов и по-мощен бензинов двигател

Съвременните премиум автомобили елиминираха използването на физически бутони и информационно развлекателната система с голям сензорен екран заема централното място в повечето модели. Въпреки това има и мнения на специалисти, че не всеки интерфейс е удобен за потребителя и понякога би било по-добре с добрите стари физически превключватели, бутони и циферблати.

 

Hongqi HS5-6

 

Именно в тази посока е едно от решенията в новото поколение на кросуовъра Hongqi HS5, който скоро ще бъде пуснат на пазара в Китай с ценови диапазон 27 100 - 36 800 долара. Китайското министерство на индустрията представи официални снимки на Hongqi HS5 и според специалисти автомобилът напомня много на индийския Mahindra XUV700.

Второто поколение на средноразмерния SUV Hongqi HS5, чието първо поколение излезе на пазара през 2019 г., получава широк екран със сензорна част и цифров клъстер, заедно с волан с плоско дъно, но в централната конзола и таблото разликите могат да бъдат ясно забелязани. Новият SUV получава оформление с два екрана с нов потребителски интерфейс и преработен климатик в сравнение с изходящия модел. Освен това има две подложки за безжично зареждане на телефони и скрито отделение за държачи за чаши.

 

Hongqi HS5-10

 

Екранът за управление на климатика е заменен с физически бутони, които напомнят за по-старите автомобили. По-широката централна конзола има прибиращ се селектор на скоростите и собствени физически бутони. Двуцветната синя и бяла тема на кабината съвпада добре с цялостната привлекателност на луксозния автомобил, информира Сarnewschina.

Новият HS5 е с 25 мм по-дълъг и с 2 мм по-тесен от настоящото поколение, а междуосието остава същото. Размерите са сравними с BMW X3 - дължината е 4,785 м, ширината - 1,907 м, височината е 1,7м, а междуосието - 2,87 м. Теглото е 1820 кг срещу 1805 кг за настоящото поколение.

 

Hongqi HS5-5

 

Hongqi HS5 се задвижва от нов, 2,0-литров турбо бензинов двигател CA4GC20TD-35 с мощност 252 к.с. и е съчетан с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Новият двигател произвежда 28 к.с. повече мощност от стария. Освен това трансмисията също е подобрена от шестстепенна на осемстепенна.

Екстериорът получава редица промени, включително по-голяма решетка с множество вертикални хромирани елементи и покритие Hongqi „Red Flag“. По желание HS5 може да бъде оборудван с 4WD.

 

Hongqi HS5-4

 

Според снимките новият HS5 ще има поне два цвята - бял и черен. Сегашното поколение има също така златисти, сини и кафяви нюанси.
Hongqi е една от най-старите автомобилни марки в Китай, първоначално създадена изключително за нуждите на партийния апарат. Но с течение на времето марковите автомобили станаха достъпни за масовия потребител.

В момента Hongqi е част от FAW Group. Гамата е представена от 11 модела, а най-масовата кола е кросоувърът HS5, който е много популярен в страната, като представлява около 45 процента от общите продажби на марката.

 

 

0 от 500