IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лимузината на китайския президент получи мощен V12 двигател

FAW оборудва колата на държавния глава с 6,0-литров мотор с 762 коня

Китайският автомобилен производител FAW обяви, че е разработил суперефективен V12 агрегат за правителствената лимузина, която превозва президента на страната Си Цзипин.


Hongqi N701


От пресслужбата на компанията съобщават за появата на агрегат V12TD с работен обем 6,0 литра. Той разполага с изключителни технически характеристики – мощност от 762 к.с. и 1100 к.с. Моторът ще стане част от хибридна задвижваща система, с която ще бъдат оборудвани новите модели на китайската марка.

Засега друга информация за двигателя липсва, но се посочва, че той е създаден само с китайски компоненти без участието на чужди компании. Новата задвижваща система вече се използва на лимузината Hongqi N701, която е на разположение на държавния глава на Китай от 6 месеца.


Hongqi N701


В същото време FAW разработва и още един луксозен модел със заводското име L5, като не е ясно дали той ще получи новата задвижваща система. В момента Си Цзипин използва и автомобил от първото поколение на L5 в неговата удължена версия L9.

Медиите в Китай смятат, че след като от FAW официално са обявили разработването на новия V12, той ще се появи в свободна продажба. Цената обаче ще бъде много висока, тъй като в момента автомобил със сега използвания V8 мотор струва поне 202 500 евро.

0 от 500