IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Запознайте се с най-големия, най-престижен и най-скъп китайски SUV

Дългият 5,7 метра Hongqi LS7 е предназначен за висшите държавни служители

Китайската компания Hongqi – част от концерна FAW, официално представи огромен SUV, изграден на рамна конструкция. Дългият 5,7 метра Hongqi LS7 е предназначен за висшите държавни служители, като въпреки впечатляващите си размери има 4 места в салона.


Hongqi LS7


Соченият като конкурент на Rolls-Royce Cullinan всъдеход всъщност беше показа още през септември 2021 г., но едва сега производителят разкри неговия интериор и разкри техническите му характеристики.

Като размери Hongqi LS7 е сравним с американските Cadillac Escalade ESV с удължено междуосие или Jeep Grand Wagoneer L. Габаритите на модела са дължина от 5695 мм, широчина – 2095 мм, височина – 1985 мм и разстояние между двете оси – 3309 мм. Обявеният пътен просвет е 246 мм.


Hongqi LS7


В основата на модела е рамна конструкция, но подробни за шасито не се съобщават. Под капака е поставен 4,0-литров V8 бензинов турбодвигател, разработен от специалистите на концерна-майка FAW съвместно с Централния изследователски институт на Китай. Моторът развива 360 к.с., а максималната скорост на всъдехода достига 200 км/ч. С течение на времето в гамата трябва да се появят и версия, чиято мощност е 660 к.с. и 850 Нм.

Правителственият модел залага и на много луксозен интериор, осигуряващ лукс и комфорт. За салона са използвани естествен естествена кожа и лакиран дървен фурнир. Седалките на втория ред имат допълнителни опори за краката, отопление, вентилация и множество електрически настройки.


Hongqi LS7


Приборният панел е цифров, но на централната конзола са запазени аналоговите бутони и копчетата за климатика. Има и волан с две спици в стила на първите автомобили от марката Hongqi, които се появиха още през 80-те години на миналия век.

Серийното производство на Hongqi LS7 ще започне през втората половина на 2022 г., като първите коли ще бъдат на разположение на китайския елит в края на годината. Цените засега не се съобщават.


Още снимки на най-луксозния китайския SUV - вижте в галерията:

Снимки: FAW

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Драг ( преди 2 години )
    В електрониката дърпат много, но като цялостен пакет имат още много
  • #2
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 2 години )
    Бавно и методично китайците си отвоюват пазарите един по един, за елелктроника, за дрехи сега и за луксозни автомобили. А Китай е най-големия пазар за такива автомобили. След 5 години всички премиум марки ще са с китайски собственици, ако искат да оперират на този пазар.
  • #1
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Ценител ( преди 2 години )
    че тва по-симпатично от х7 на бмв, хах