IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-скъпата китайска хиперкола ще струва 1,45 млн. долара

Серийният Hongqi ще бъде произведен в тираж от 99 бройки

Марката Hongqi, която е част от концерта FAW Group, представи на автосалона в Китай серийната версия на купето S9, което дебютира като концептуален модел още през 2019 година и след това обиколи редица световни изложения.


Hongqi S9


Серийният вариант на Hongqi S9 се отличава значително от прототипа, като се започне от задното антикрило, което е много по-малко, и се достигне до опростените брони. Промяната придава по-традиционен вид на суперколата, като е засегнала и интериора. Той също е опростен значително, като щурвалът от самолет на концептуалния модел е заменен от спортен волан.

За външния вид на спортното купе е отговарял легендарният дизайнер Валтер де Силва. В момента той е вице-президент по стила и дизайна на компанията Silk-FAW, а в кариерата си е създал коли като Audi R8, Lamborghini Egoista и Volkswagen Scirocco. Според него, при създаването на S9 той и екипът му са постигнали "максимален баланс между аеродинамика, пропорции и красота".


Hongqi S9


Под капака на автомобила е поставен хибриден агрегат с мощност 1400 к.с. Той се състои от 4,0-литров турбо V8 двигател и 3 електромотора. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 1,9 секунди, а максималната скорост е 400 км/ч.

Това ще бъде най-скъпата хиперкола, създадена от китайска компания. Първоначално се планира производството на серия от 99 бройки, всяка от които ще струва 1,45 млн. щатски долара.

Още снимки на най-скъпата китайска хиперкола - вижте в галерията:

Снимки: Auto.Mail

0 от 500